Samo 1 od 20 muškaraca može se pohvaliti ovom dužinom polnog organa

Istraživači su mereći veličine penisa na preko 15 hiljada muškaraca širem sveta utvrdili da ne postoji jaka povezanost između veličine stopala ili pak dlanova i dužine penisa, pa žene mogu prestati da ocenjuju ​​muškarce po veličini cipela i njihovih ruku, prenosi IFL Science.

Prosečna dužina uspravnog penisa je nešto viša od 13 centimetara.

Iako se mnogi upoređuju s ‘prosečnom’ veličinom penisa, iznenađujuće je teško utvrditi koja je to brojka zapravo. Kao što je istaknuto od strane naučnika, to je uglavnom zato što se većina studija oslanjala na samoprijavu, što često nije realno. Kako bi zaobišli ovaj problem i dobili pouzdaniji skup podataka, tim britanskih istraživača odlučio je da obavi ispitivanje merenja koja su obavili zdravstveni radnici, a koji su sledili standardizovani merni postupak.

Uključivale su merenja obima (obim u korenu ili na sredini) i dužine (od stidne kosti do vrha glavića) iz 20 različitih studija, koja su obuhvatila 15.521 muškarca iz raznih zemalja sveta. A rezultati će mnogima doneti olakšanje.

Utvrđeno je kako je opušteni penis dugačak 9,16 cm , dok je prosečni uspravni penis 13,12 cm. Što se tiče obima, pokazalo se da je prosečni obim opuštenog 9,31 cm, a 11,66 cm za uspravni. Takođe, utvrđeno je da su muškarci s penisima na ekstremnim krajevima spektra dosta retki. Na primer, samo 1 muškarac na svakih 20 njih ima uspravni penis duži od 16 cm.

Slični tekstovi

Kada su tražili korelacije s drugim telesnim karakteristikama, poput veličine testisa, težine ili veličine stopala, nisu pronađene jake ili konzistentne asocijacije. Iako nisu uspeli da pronađu značajne dokaze o povezanosti veličine penisa i rase, napominju da se zaključci ne mogu doneti, budući da je velika većina merenja obavljena na belcima.

Pa, koja je poruka studije? Muškarci, nemojte biti toliko strogi prema sebi jer ono što vidite na televiziji ili u časopisima nije tačan prikaz prosečnog penisa. Ali ako ste zabrinuti, proverite da li ste pravilno izmerili.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Holivudska glumica izvređala Srbe: Srbija postoji tek 13 godina (video)

Read Next

Urnebesna reakcija Maraje Keri kad je primila vakcinu (video)