Ruski “tupoljevi” patrolirali iznad Belorusije

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je tokom leta uvežbavano pokrivanje aviona lovcima Su-30SM beloruskog Ratnog vazduhoplovstva.

“Nastavlja se realizacija zajedničkih aktivnosti ratnog vazduhoplovstva i PVO oružanih snaga Rusije i Belorusije. Dva strateška nosača raketa Tu-160 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije patrolirala su u vazdušnom prostoru Belorusije tokom koga je uvežbavano pokrivanje lovcima Su-30SM Ratnog vazduhoplovstva Belorusije”, navedeno je u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Naglašava se da su letovi obavljeni u cilju osiguravanja vojne bezbednosti Saveza Rusije i Belorusije i nisu usmereni protiv trećih zemalja.

Svi avioni vratili su se u baze.

Tokom čitavog leta koji je trajao četiri časa i 36 minuta, strateški nosači raketa prešli su više od 3.000 kilometara, zaključuje se u saopštenju.

Čini se da se zajedničkim letovima ruskih i beloruskih vojnih aviona šalje poruka Varšavi budući da tenzije zbog migranata na granici Belorusije, Poljske i Litvanije traju već danima. Minsk razmenjuje optužbe sa Varšavom o tome ko gura migrante preko granične linije koja je rasporedila 15.000 vojnika u tom području.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Brnabić: Pitanje KiM biće na agendi u Parizu

Read Next

Đoković u Torinu protiv Cicipasa, Rubljova i Ruda