RIK proglasio dve liste za izbore za članove saveta nacionalnih manjina

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je na 90. sednici izbornu listu “Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić” za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta bunjevačke nacionalne manjine.

Takođe, RIK je proglasila izbornu lista “Sandžačka demokratska partija – Husein Memić” za neposredne izbore za članove Nacionalnog saveta te manjine.

Članovi RIK-a doneli su i odluke o izmenama i dopunama Uputstva za sprovođenje elektronske skupštine za izbor članova Nacionalnog saveta nacionalnoih manjina.

Izborna grupa birača “Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić” podnela je RIK-u izbornu listu sa 18 kandidata za članove nacionlanog saveta bunjevačke nacionalne manjine i 103 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju ovu izbornu listu.

RIK, kako se navodi, je utvrdio da ta izborna lista ispunjava zakonske uslove u pogledu broja kandidata i zastupljenosti manje zastupljenog pola na izbornoj listi, kao i da je uz izbornu listu priložena sva zakonom propisana dokumentacija koja je pravno valjana.

Izborna Grupa “Sandžačka demokatska partija – Husein Memić” predala je RIK-u izbornu listu sa 35 kandidata za članove nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine i 1.258 pravno valjanih izjava birača koji podržavaju tu listu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Prirodna krema spremna za 10 sekundi eliminiše bore i ožiljke

Read Next

Desničari osvojili većinu mandata na izborima u Švedskoj, premijerka priznala poraz