Rešite test i saznajte da li ste spremni za BRAK

Sedite sa svojom voljenom osobom i jedno drugom postavite sledećih 20 pitanja, tako ćete znati da li je brak za vas ili je za taj korak u životu još uvek rano.

Kako veza utiče na mene?

Da li vas partner ohrabruje da budete svoja najbolja verzija ili ipak ne uživa u svim vašim pobedama? Da li čini da se osećate sigurno i voljeno ili stalno drami i čini da se osećate nesigurno?

Ako ste u srećnoj i zdravoj vezi, partner treba da vam daje osećaj mira i sreće, dok vas partner u toksičnoj vezi demorališe.

Da li zaista prihvatamo jedno drugo?

Slični tekstovi

Uvek će postojati neke stvari koje vam smetaju kod partnera, ali oboje partnera u vezi treba da osećaju slobodu da budu ono što jesu, da se osećaju prihvaćeno takvi kakvi su.

Koliko dobro poznajem sebe?

Dok dobro ne upoznate sebe, ne možete da znate ni da li vam partner odgovara. Izdvojite vreme da razmislite o tome ko ste i ko želite da postanete. Razmislite o svojim vrednostima, kratkoročnim i dugoročnim ciljevima.

Da li sam srećan/na u ovoj vezi?

Pa… sumanuto je da izgovorite “da” i odlučite da provedete život sa nekim ko vas ne usrećuje. Zato dobro razmislite da li ste srećni sa partnerom.

Osećam li se zarobljeno?

Da li se osećate kao da morate da budete u vezi zbog toga što ste već dugo zajedno? Zbog truda koji ste uložili? Da li stvarno volite partnera ili vam je samo OK sa njim/njom?

Ima li ravnoteže u vezi?

Da li se oboje trudite, oboje pravite kompromise, brinete jedno o drugom, podržavate jedno drugo? Ili sav trud spada na jedno od vas dvoje?

Da li nam je zabavno zajedno?

Jako je važno da vam bude zabavno zajedno, ako već razmišljate o tome da zajedno provedete život.

Zašto sam u ovoj vezi?

Da li vas u vezi “drže” ljubav, poštovanje, poverenje? Ili vas je možda strah da budete sami, ostajete u vezi iz navike?

Gde ovo vodi?

Divno je uživati u sadašnjem trenutku, ali da bi vaš odnos opstao, potrebno je da oboje imate iste ili slične planove za budućnost, piše Mondo.

Verujem li partneru?

Dobro razmislite da li imate potpuno poverenje u partnera. Ako nemate, razmislite o načinima na koje možete da izgradite ili povratite poverenje.

Da li je moj partner dobra osoba?

Ili to formulišite ovako – da znate sve što već znate o partneru, da li biste ga voleli kao prijatelja?

Da li me partner privlači?

Fizička privlačnost možda nije najvažniji deo veze, ali je svakako važan. Ostajanje u vezi sa nekim prema kome ne osećate privlačnost nije fer ni prema jednom od vas dvoje.

Da li mi partner čuva leđa?

Razmislite o tome da li je partner deo “vašeg tima”, da li vas podržava ili se osećate kao da vam stalno podmeće nogu?

Šta mi poručuje intuicija?

Da li osećate da je vaša veza zdrava i da ide u pozitivnom smeru? “Oslušnite” svoju intuiciju – naravno, ne treba da se oslanjate samo i isključivo na intuiciju, ali ona svakako može da vas uputi na razmišljanje u pravom smeru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

OVA NAMIRNICA DRASTIČNO POVEĆAVA NIVO HOLESTEROLA: Ako želite dobro zdravlje što pre je izbacite iz ishrane!

Read Next

Brnabić: Pitanje KiM biće na agendi u Parizu