Raspoloženi Jokić nedovoljan Denveru za jači otpor silno motivisanim Seltiksima

Dinamičan i efikasan meč odigrali su Nagetsi u Bostonu, ali su Seltiksi bili precizniji, okretniji, skočniji i u svom “Ti-Di gardenu” odneli trijumf 131:112.

Najbolja ofanzivna ekipa lige još jednom je pokazala svoj raskošni talenat, a Džejson Tejtum i Džejlen Braun su već u prvoj deonici doneli svocifrenu prednost svom timu.

Kada su se u kolo uhvatili i Horford i Pričard, uz defanzivne bravure Markusa Smarta, Boston je sredinom druge deonice došao do velikih +18. 

Jedino je Jokić bio raspoložen u timu Denvera u tim trenucima, dok su debelo podbacili “pomoćnici” – Džamal Mari i Majkl Porter junior.

Denver nekako na poluvreme odlazi sa jednocifrenim zaostatkom, a ekipu Mjakla Melouna ubrzo je zadesila nova nesreća, Jokić je sredinom treće deonice zaradio četvrti faul.

I bez MVP-a lige na terenu, Nagetsi su pronašli ritam i preko Kentavijusa Kaldvel-Poupa i Vrusa Brauna uhvatili priključak, te su u jednom momentu prišli na samo poen minusa.

Usledile su nove trojke Seltiksa, koji je odbio napad protivnika i u poslednju deonicu ušao sa šest poena prednosti.

Tejtum je bio nezaustavljiv, a Horford pogađao trojke u pravim trenucima za domaći tim, dok Denver nije uspevao da nađe put ka košu rivala.

Jokić se umorio od “tuče” sa Horfordom i Vilijamsom, da bi Eron Gordon sa nekoliko loših poteza upropastio priliku da njegov tim uhvati poslednji voz za neizvesnu završnice.

Džejson Tejtum je opravdao epitet jednog od najboljih strelaca lige, meč je završio sa 34 postignuta poena, dok je Nikola Jokić predvodio Nagetse sa 29 poena, 8 skokova i 3 asistencije.

Braun se zaustavio na 25, Horgord je dodao 21, dok je Gordon ubacio 17 poena za Nagetse, uz 7 skokova. Džamal Mari meč je završio sa 14 poena i 10 asistencija.

Boston je zauzeo drugo mesto na tabeli Istočne konferencije sa skorom 9-3, Denver je peti na Zapadu sa 8-4.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Novi zemljotres u Jadranskom moru kod Riminija

Read Next

Sa uličnih tezgi na internet, procvetao virtuelni šverc