Rama: Sadašnji pristup “Otvorenom Balkanu” Prištinu nikuda ne vodi

Edi Rama je u intervjuu za Njuz24 istakao da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ima drugačiji pristup u vezi sa “Otvorenim Balkanom”, inicijativom koja bi, kako je naveo, doprinela rešavanju problema između Beograda i Prištine.

“Mislim da je kosovski pristup, tačnije kreatora politike i donosioca odluka na Kosovu, duboko drugačiji. To je njihovo pravo, ali sa druge strane sam ubeđen da je ova inicijativa potreba, ali i pristup u funkciji oslobađanja mnogih zatvorenih potencijala ovog regiona i olakšanje dijaloga i konačnog rešavanja kosovskog pitanja”, rekao je Rama.

Dodao je da ne želi da ulazi u polemiku sa Kurtijem, ali da njegov pristup Kosovo i Metohiju nikuda ne vodi, prenosi Kosovo onlajn.

“Aljbin ima svoju viziju. Želim najbolje Kosovu i zato ne mogu a da ne kažem da je dosadašnji pristup predodređen da propadne i Kosovo ne vodi nikuda. Kosovo je već nekoliko godina pozitivan, pouzdan i poželjni partner albanskih saveznika. Ovakav pristup nije pozitivna stvar”, rekao je Rama.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Kraljica Elizabeta spava na 80.000 evra

Read Next

Širom Poljske protesti protiv zakona o abortusu