Rakić: Kristalno jasno da je Đakovica zabranjen grad za povratak raseljenih

Rakić je rekao da ovo nije način rešavanja problema iz prošlosti, Dragica Gašić, se vratila u želji da nastavi život u gradu u kome je živela pre raseljenja 1999. godine i to joj se pravo ni na koji način ne sme uskratiti.

“Ovakve poruke, nama koji iskreno radimo na procesu povratka i želimo da negativan trend promenimo, ne samo da otežavaju posao koji radimo, već šalju jasnu poruku i svima onima koji o povratku razmišljaju da nisu dobrodošli i da i ako se na taj korak odluče, imaće probleme”, kazao je ministar Rakić.

Pozvao je predstavnike međunarodnih organizacija i institucija da pomognu u rešavanju ovakvih problema jer je nedopustivo da se nekom zabranjuje osnovno pravo, a to je pravo na život u mestu gde je nekada živeo.

“Ministarstvo za zajednice i povratak i ja lično ću se uvek zalagati da svima koji iskreno žele da se vrate, to i omogućimo. Ovakve poruke ćemo shvatati kao još jedan u nizu kamena spoticanja u poslu koji radimo ali i sada poručujem da nas to neće zaustaviti u nameri da povratnika bude više”, zaključio je ministar Rakić.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić: Sutra ili prekosutra razgovaram sa Merkelovom, jedna od tema i KiM

Read Next

Tramp u stilu rok zvezde ponovo u kampanji: Pokušavam da spasem američku demokratiju