Putin: Izbićemo zube svakome ko pokuša da “odgrize” deo naše teritorije

Tokom sastanka sa zvaničnicima, ruski predsednik primetio je da napori iz inostranstva ometaju razvoj Rusije i da je tako vekovima.

“U svim vremenima se dešavalo isto: kad je Rusija ojačala, oni su pronašli izgovor da koče razvoj Rusije”, rekao je Putin, navodeći da su neki kritičari Rusije, koje nije imenovao, tvrdili da nije fer da Rusija zadrži svoja ogromna prirodna bogatstva samo za sebe.

“Svi žele da nas ugrizu ili da nam nešto odgrizu, ali oni koji bi to želeli treba da znaju da ćemo im polomiti zube tako da ne mogu da grizu. Razvoj naše vojske je garancija za to”, rekao je ruski lider.

“Čak i nakon što smo izgubili trećinu svog potencijala kada su bivše sovjetske republike postale nezavisne nakon kolapsa SSSR-a 1991. godine, Rusija je i dalje prevelika za neke”, rekao je Putin. 

Kremlj je modernizaciju oružanih snaga zemlje postavio za glavni prioritet usred napetosti u odnosima sa SAD i njenim saveznicima.

Putin tvrdi da Rusija sada ima najmodernije strateške nuklearne snage u poređenju sa drugim nuklearnim silama i naglasio da je pažljivim odabirom vojnih prioriteta zemlja uspela da obnovi svoj arsenal bez prevelikog oprerećivanja nacionalne ekonomije.

Primetio je da će Rusija ove godine potrošiti 42 milijarde dolara na odbranu, a budžet Pentagona  premašuje 700 milijardi dolara.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Izrael protiv Hamasa, demonstracija sile

Read Next

Skupštine UN o sukobima u Gazi, međusobne izraelsko-palestinske optužbe