Putin i Lukašenko u Sočiju – predsednik Belorusije doneo dokumenta o incidentu sa “Rajanerom”

Beloruski lider je stigao u Soči u popodnevnim satima posle prepodnevnog sastanka sa šefovima vlada ZND u Minsku.

Govoreći u parlamentu 26. maja, beloruski šef države je izložio dnevni red razgovora. Fokus će biti na ekonomiji, zajedničkim projektima u različitim sektorima i odgovoru na spoljni pritisak i politiku sankcija.

Očekuje se da će oba lidera razgovarati o narednim koracima i radu dve vlade na razvoju integracije u okviru Unije, uporediti beleške o najhitnijim pitanjima bilateralne saradnje i razmeniti mišljenja o međunarodnim pitanjima.

Predsednik Belorusije rekao je ranije danas da će predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pokazati dokumenta o tome šta se stvarno dogođa u Belorusiji.

“Uzeo sam neke dokumente, pokazaću vam kako biste razumeli šta se događa, kako biste razumeli kakvi su to ljudi”, rekao je Lukašenko pre početka sastanka sa Putinom u Sočiju.

Putin je govoreći o situaciji sa sletanjem aviona kompanije “Rajaner” u Minsku podsetio da posle prinudnog sletanja aviona bolivijskog predsednika Eva Moralesa 2013. godine nije bilo reakcija Zapada, prenosi Tas.

“Svojevremeno je prinudno sleteo avion predsednika Bolivije. Predsednik je izveden iz aviona i ništa, tišina”, rekao je Putin.

Beloruske vlasti prizemljile su u nedelju avion Rajanera zbog navodne pretnje bombom, a među putnicima je bio i Roman Protaševič, suosnivač Telegramovog kanala Neksta, koji je u Belorusiji zabranjen kao esktrimistički.

Zbog ovog poteza EU je najavila sankcije Minsku.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Francuska odobrava trudnicama rad od kuće

Read Next

Senat SAD, republikanci blokirali odluku o komisiji o neredima Trampovih pristalica