Protesti u Glazgovu, lažni Džonson i Trido svirali gajde

Brod Grinpisa “Ratnik duge” sa aktivistima iz više zemalja uplovio je rekom Klajd i planira da se usidri u blizini mesta gde se održava samit, prenosi Si-En-En.

Na brodu su mladi aktivisti Džakapita Fejt Kandanga iz Namibije, Edvin Namakanga iz Ugande, Marija Rejes iz Meksika i Farzana Faruk Jhumu iz Bangladeša, koji su u zajedničkom saopštenju istakli da svetski lideri koji učestvuju na samitu mogu da nauče mnogo iz njihove saradnje.

“Dovoljno dugo smo bili ignorisani i sada kada smo dobili odobrenje da uđemo u Glazgov naš glas mora da se čuje na KOP26”, navodi se u saopštenju.

Među aktivistima koji protestuju u Glazgovu je i grupa koja je peške došla iz Španije, aktivisti grupe “Oksfam” koji preobučeni u svetske lidere sviraju gajde i bubnjeve, kao i pripadnici organizacije “Pobuna protiv izumiranja”, koji su dočekivali delegacije na železničkoj stanici u Glazgovu, navodi Bi-Bi-Si.

Policija je večeras sprečila stotine aktivista da učestvuju na protestu ispred muzeja Kelvingrov, gde će svetski lideri imati večeru.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

General Vitale: Srbija i NATO bliski i pouzdani partneri

Read Next

Đere poveo, pa izgubio protiv Musetija u Parizu