Protest veterana OVK u centru Prištine

“Svi znamo da su kosovske institucije izašle otvoreno van nacionalnih vrednosti. Pre nekog vremena postojala je tendencija optuživanja lidera OVK, od premijera Kurtija, ministarke spoljnih poslova Grvale-Švarc, i sada ministra unutrašnjih poslova Svećlje”, naveli su iz Uprave ratnih veterana OVK u najavi protesta.

Istakli su i da je među poslednjim u seriji nipodaštavanja vrednosti OVK, to što je vlada Aljbina Kurtija nedavno uhapsila njihovog veterana Faika Fazljiua, a koji je kasnije oslobođen.

Stoga su, prema njihovom mišljenju, “institucije ugrozile nacionalne vrednosti OVK”.

Na protestu su bile istaknute fotografije osmorice vođa bivše OVK, predvođene Hašimom Tačijem, koji su u pritvoru u Hagu i čekaju suđenje za ratne zločine počinjene na Kosovu i Metohiji.

“Sloboda ima ime”, bila je jedna od poruka na protestu.

“U najtežim vremenima Albanaca ustali su borci. Borba i angažovanje OVK samo su deo ostvarenja ciljeva OVK. Unmik je optuživao i sudio samo Albancima. Specijalni sud sudi samo Albancima. Na ovu godišnjicu, osnivači su iza rešetaka u Hagu, jer se sudi našem ratu, a ne protiv srpskih zločina. Ova aktivnost je organizovana za ljude koji ne poznaju vrednosti slobode, među njima i ministre vlade”, rečeno je na protestu.

Jedan od učesnika protesta naveo je da je ponašanje vlade u Prištini prema OVK neprihvatljivo.

Protest je završen mirno.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Dva srpska autobusa nekoliko sati na Jarinju, kosovska policija ne dozvoljava prelaz

Read Next

Dva autobusa vraćena sa Jarinja, nije dozvoljen prolazak