PROŠETAJTE NAJPOZNATIJIM MUZEJOM NA SVETU POTPUNO BESPLATNO: Luvr je stavio 482 hiljade dela onlajn! (FOTO)

Broj posetilaca se naravno promenio u prethodnih godinu dana zbog svima poznate situacije, ali dobra vest je da se od sada ovaj muzejmože posetiti virtuelno. Iako to nije isto što i videti sva ta umetnička dela uživo, ipak predstavlja hvalevredan potez koji će zanimati ljubitelje umetnosti širom sveta.

A o čemu se zapravo radi?

Po prvi put, celokupna kolekcija Luvradostupna je onlajn, a to uključuje dela koja su izložena u muzeju, dela koja su u skladištu, pa čak i ona koja su pozajmljena drugim muzejima. Više od 482 hiljade delamože se videti besplatnoi postoje razni načini na koje se ova kolekcija može istraživati.

Možete potražiti neko konkretno delo ili umetnika, naći albume koji obuhvataju tematske celine ili istraživati muzej sobu po sobuuz pomoć interaktivne mape koja se redovno ažurira.

Osim sajta na kome se nalazi ova kolekcija, i sam muzejje dobio novi sajt, podeljen na tri dela. Sajt je za sada dostupan na francuskom, engleskom, španskomi kineskom jezikui može se posetiti putem desktop i laptop računara, tableta i mobilnih telefona, ali je prvenstveno namenjen za mobilne telefone. Sve promene u kolekciji biće ažurirane i virtuelno, a tvorci sajta obećavaju i novi digitalni sadržaj koji će biti zanimljiv svim posetiocima.

Možda trenutno nismo u mogućnosti da posetimo muzejuživo, ali i ova virtuelna tura može da nas sve osveži i podseti na značaj umetnosti u teškim vremenima. Oni koji su bili u Luvrumogu se podsetiti viđenog, a oni koji nisu da dobiju makar neki uvid u to šta se sve krije u ovom fenomenalnom muzeju.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

ONA JE IZVELA STRIPTIZ U AUŠVICU:Čekajući red za gasnu komoru, počela je da zavodi stražare, A ONDA SE DESILO NEMOGUĆE!

Read Next

KAKO ZAHVALNOST PRIVLAČI IZOBILJE: Ako uradite OVO, imaćete sve što vam srce traži!