PRONAĐITE INSPIRACIJU ZA SVOJU BAŠTU ILI TERASU: Ovo je omiljeno cveće kraljevske porodice! (FOTO)

Članovi porodice koristili su zvanični Tviter nalog da bi podelili svoje omiljene vrste cveća. Od đurđevka do azaleja, otkrijte omiljeno cveće kraljice Elizabete, princa Čarlsa i drugih članova kraljevske porodice.

Savršena je inspiracija ako želite da svom vrtu, balkonuili terasidate novi život.

Kraljica Elizabeta: Đurđevak

đurđevak

Bakingemska palata otkrila je da je đurđevak jedno od najdražih cveća kraljice. Na njenoj kruni pojavljuju se beli cvetovi u obliku zvona, tako da je ovo cveće posebno važno za nju. Takođe se gaji u posebnim prostorijama palate.

Princ Čarls: Delfinijumi

Žavornjak, Delfinijum

Čarls, princ od Velsa, objasnio je zašto mu je ovaj upečatljivi cvet najdraži: „Za mene, veličanstveni, lepo oblikovani Delfinijumi imaju posebno mesto.“

Princeza Ana: Heleborus (kukurek)

Kukurek

Princeza Ana izabrala je ovaj cvet „ne samo zato što rano cveta, već zato što nastavlja da cveta dva meseca i često ih srećete u beskrajnim varijacijama“.

Vojvotkinja Kamila: Alchemilla Mollis

Kamila, vojvotkinja od Kornvala, ima slabost prema cvetu Alchemilla Mollis (damin plašt). “Ova biljka jedna je od najboljih za vazu ili baštu. Obavezna je za svakog baštovana.”

Grof i grofica od Veseksa: Azaleje

azaleja

I princ Edvard i njegova supruga Sofi izabrali su azaleje za svoj omiljeni cvet, jer su „tako neverovatne u ovo doba godine i imaju najopojniji miris“.

Vojvotkinja od Gločestera: ukrasni grašak

Mošusni grašak ili Lathyrusodoratus je omiljeni cvet vojvotkinje.

Vojvoda od Gločestera: Bele rade

Bele rade

Vojvoda od Gločestera izabrao je običan cvet, objašnjavajući da „uživa da kopa između ploča i presađuje bele rade na drugo mesto kako bi pravilno i zdravo rasle“.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

LAGANE, TANKE, VELIČINE KREDITNE KARTICE KADA SE SPAKUJU: Ove specijalne naočare za vid ćete obožavati!

Read Next

NADOMAK VALJEVA, UŠUŠKAN U ČIST BOŽJI MIR: Ovaj manastir zovu srpski Ostrog, ovde se leče sve bolesti i opraštaju gresi!