Pronađena olupina indonežanske podmornice, poginuli svi članovi posade

Hadi Tjahjanto je rekao da su timovi za pretragu dobili “vizuelne slike” koje su potvrđene kao delovi podmornice “KRI Nanggala 402”, poput zadnjeg vertikalnog kormila, sidra i spoljne strane plovila.

“Na osnovu autentičnih dokaza navodimo da je ‘KRI Nanggala 402’ potonula i da su svi članovi posade umrli. Stoga, sa dubokom tugom, kao komandant, izjavljujem da su 53 člana KRI Nanggala 402 umrli”, rekao je Tjahjanto na konferenciji za štampu na Baliju.

Dodao je da je plovilo razbijeno na tri dela.

Najmanje 25 indonežanskih brodova je uključeno u potragu za “KRI Nanggala 402”. Raspoređeni su i brodovi iz drugih zemalja, uključujući singapurski MV Svift Reskju. Brod za podršku i spasavanje podmornica stigao je rano ujutru i pridružio se potrazi.

Indonežanska mornarica je u subotu promenila status svoje podmornice iz “podmornica koja je nestala” u “podmornica koja je potonula”, pošto su pronađeni ostaci i predmeti za koje se veruje da su sa plovila.

Indonežanska vojska je u sredu saopštila je da je zatražila pomoć od Singapura i Australije u potrazi za podmornicom sa 53 člana posade, nakon što je izgubila kontakt sa plovilom oko tri sata ujutru kod obala Balija.

Podmornica “KRI Nangala-402” prestala je da odgovara na pozive, a ove nedelje trebalo je da vežba ispaljivanje torpeda.

Jedna je od pet podmornica u vlasništvu Indonezije, izgrađena u zapadnoj Nemačkoj 1979. godine.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Eksplozija i požar u kovid bolnici u Bagdadu, poginule 82 osobe

Read Next

Petoro ranjeno u pucnjavi u Nju Orleansu