Pronađena crna kutija aviona koji se srušio na Filipinima

Komandant vojnih snaga general Sirilito Sobejana novinarima rekao je da je pilot koji je komandovao letelicom imao nekoliko godina iskustva na letenju avionom Lokid C-130 Herkules, je među poginulima u nesreći na ostrvu Džolo, prenosi Rojters.

Naveo je da je crna kutija pronađena u ponedeljak i da istražitelji treba da preslušaju razgovore pilota i posade vođene pre pada aviona.

“Razgovarao sam sa preživelima. Pilot je promašio pistu, pokušao je da povrati kontrolu nad letelicom, ali nije uspeo. Desno krilo aviona udarilo je u drvo”, naveo je filipinski vojni zavničnik.

Sobejana je rekao i da niko nije iskočio iz letelice pre nego što se srušila. Ranije su neki svedoci navodili da su pojedini od putnika pokušali da iskoče pre nego što se avion srušio na zemlju.

Naveo je da je prednji deo aviona pri udaru bio presečen i da su neki od vojnika iskoristili taj otvor da pobegnu, ali oni koji su izgubili svest nisu uspeli da izađu pre nego što je na letelici izbio požar.

Transportni avion Lokid C-130 Herkules je u nedelju trasportovao vojnike, od koji je većina tek stupila u vojsku, u provinciju Sulu na vojnu obuku.

Ministar odbrane Filipina Delfin Lorenzana je potvrdio da su svi putnici bili pripadnici vojske koji su služili na aerodromu Lagindingan, udaljenom oko 460 kilometara severoistočno od mesta nesreće.

U avionu se nalazilo 96 ljudi, uključujući tri pilota i pet članova posade, a prema podacima od ponedeljka broj poginulih u ovoj nesreći popeo se na 52, uključujući tri civila na terenu, nakon što su dva od 49 vojnika povređenih u nesreći podlegla povredama, potvrdilo je tamošnje Ministarstvo odbrane.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Tropska oluja Elsa pogodila Kubu, seli se na Floridu

Read Next

Lavrov: Rusija će oštro odgovoriti na neprijateljske korake SAD