Promenite ishranu: Namirnice koje odlično održavaju imunitet tokom prelaznog perioda

Osećate se umorno, nekada i prehlađeno, tokom prelaznog vremena i promene godišnjih doba? Najčešće je to odbrambeni mehanizam našeg tela koji pokušava da se brine o nama i zaštiti nas.

Takom prelaznog perioda bilo bi dobro da povećamo unos namirnica koje će povećati naš imunitet i napravimo male promene u ishrani, pišu Novosti.

Vitamin C

Kad god se prehladimo uglavnom nam prvo kažu da dodamo više vitamina C. Počnite od citrusnog voća koje uključuje limete, limune, pomorandže, mandarine, do povrća poput paprike, lisnatog povrća kao što su spanać, zelena salata, kelj…

Kurkuma

Slični tekstovi

Kurkuma sadrži jedinjenje zvano kurkumin, koji je antiinflamatorne i antivirusne prirode. Možete da napravite smesu od sirove kurkume i pomešate ga sa mlekom i medom.

Beli luk

Beli luk je poznat po tome da povećava imunitet,a čime povećava zaštitu od gripa i virusa. Sadrži visoke koncentracije cinka koje dopunjuju i podstiču efikasnost tela u povećanju T-ćelija, čineći tako beli luk borcem protiv gripa.

Đumbir

Đumbir je zapravo koren i nosi obilje hranljivih materija i minerala koji uključuju vitamin B6, magnezijum i mangan. Svi hranljivi sastojci igraju aktivnu ulogu u povećanju metabolizma, a time i imuniteta. Đumbir takođe sadrži specifično aktivno jedinjenje zvano Gingerol, koje čini đumbir antiinflamatornim i antibakterijskim po prirodi i tako sprečava infekcije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

KO JE ZAISTA BILA BABA MARTA? Nekada mila, topla i draga, a onda joj je pričinjena VELIKA NEPRAVDA!

Read Next

Euleks policija pojačava snage na KiM