Proglašeni pobednici petog ciklusa projekta „Stvaramo znanje“

Zahvaljujući glasovima građana, informatički kabineti u još 20 osnovnih škola u Srbiji biće opremljeni savremenom računarskom opremom. Telekom Srbija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kroz projekat „Stvaramo znanje“, već pet godina podržava razvoj informatičke pismenosti kod najmlađih i do sada je uložio 100 miliona dinara u opremanje 100 informatičkih kabineta u 100 osnovnih škola u svim krajevima naše zemlje.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja svake godine daje predlog 40 osnovnih škola kojima nedostaje informatička oprema i koje učestvuju u glasanju na zvaničnoj Facebook stranici mts Tvoj svet. Odluku o tome koje škole će dobiti vrednu donaciju Telekoma Srbija donose građani. Škole su podeljene u četiri geografske oblasti, kako bi đaci u svim krajevima zemlje imali podjednak pristup savremenoj informatičkoj opremi. Po završetku glasanja, u svakom ciklusu bira se 20 škola, po pet iz svake oblasti, koje dobijaju novu računarsku opremu. Spisak nagrađenih škola u okviru ovogodišnjeg ciklusa projekta „Stvaramo znanje“ možete pronaći na sledećem linku.

Stvaramo znanje

U strateškom opredeljenju da podršku usmeri na unapređenje uslova za sticanje znanja i razvoj mladih talenata, Telekom Srbija pokrenuo je projekat „Stvaramo znanje“ 2017. godine, kada je informatika uvedena kao obavezan predmet u osnovne škole, sa ciljem da dodatno podrži uključivanje osnovaca u svet digitalnih tehnologija, kako bi uz podršku nastavnika stekli odgovarajuća znanja i veštine.

Projekat „Stvaramo znanje“ deo je krovnog programa Telekoma Srbija „Pokrećemo pokretače“ koji osnažuje institucije i pojedince da u svom okruženju pokreću pozitivne promene i na takve poduhvate motivišu i druge članove zajednice. Projekat prati savremene tokove u obrazovanju i potrebu za unapređenjem digitalne pismenosti od samog početka školovanja, što potvrđuje i stav nadležnih institucija da od prošle godine i za učenike prvog razreda osnovnih škola bude uveden novi predmet pod nazivom „Digitalni svet“.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

NAJPOZNATIJA SRPSKA SUJEVERJA O HRANI: Ovo povrće pomaže mladoj ženi da zatrudni, a evo šta sprečava trudnoću!

Read Next

5 GODINA OD PROMENE POLA: Evo kako danas živi HELENA, nekadašnji major Vojske Srbije!