Priština na mesec dana odložila primenu mera; Vučić: Predstoji nam teška politička borba

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras posle sastanka u Generalštabu da se nada da ćemo imati dobrih vesti. On je zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije razgovarao sa komandantom KFOR-a.

“Nadam se da ćemo imati dobrih vesti i da će ovo do sutra biti deeskalirano, i da ćemo moći da dođemo u narednom periodu do rešenja”, rekao je Vučić u izjavi za TV Pink.

On je ukazao da sve što su radili i govorili pokazalo je koliko je dugo pripremana akcija napada na Srbiju.

“Od regionalnih do drugih bezbednosnih sluzbi do medija tih zemlja koje su unapred optužile Srbiju kako je jasno da cemo po ruskom nalogu da izvrsimo invazija na toboz suverenu zemlju iako je to po međuanrodnim aktima naša zemlja”, rekao je Vučić. 

Predsednik Srbije je rekao i da će komandant KFOR-a oko ponoći razgovarati i sa predstavnicima kosovskih Srba u Kosovskoj Mitrovici.

“Predstoji nam najteža politička borba u narednim nedeljama i mesecima i zahvaljujem svima na uzdržanosti, pre svega Srbima na KiM koji čuvaju naše ime i prezime”, rekao je Vučić.

On je zahvalio i onima koji su podržali Srbiju i iznosili korektne stavove od Karla Bilta do nekih drugih za koje to nikada ne bi očekivao, do Borelja, predstavnicima američke ambasade, a posebno se zahvalio i predstavnicima ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije koji su reagovali na korektan način.

“Radimo na smirivanju, svega kako i koliko možemo. To je za nas najvažnije, a kako sam rekao i danas, kako god teško bilo predaje neće biti i pobediće Srbija”, poručio je Vučić.

Foto: RTS/Igor Topalović

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Kontroverzno rešenje za čest problem: Zašto leti TREBA spavati u čarapama (video)

Read Next

Sedmoro poginulih na auto-putu u Ilinoisu, kombi se kretao u pogrešnom smeru