Prirodno sredstvo – deluje: Kako se lako rešiti mrava u kući

Svi u kuhinjskim ormarićima imamo so, šećer, sirće, prašak za pecivo. Udruženi sa začinima i eteričnim uljima oni će efikasno oterati mrave iz vaše kuće.

Svi u kuhinjskim ormarićima imamo so, šećer, sirće, prašak za pecivo. Udruženi sa začinima i eteričnim uljima oni će efikasno oterati mrave iz vaše kuće. Sa toplim vremenom u vašu kuću obično dolaze i štetočine. Mravi, gotovo nevidljivi neprijatelji obično „idu“ na hranu i sobno bilje. Jednom kada vam „okupiraju“ kuću, čini se gotovo svi su vrlo jeftini i brzi.

Napravite sami svoje prirodno sredstvo protiv mrava u stanu.

Pre upotrebe prirodnog sredstava, najpre temeljno očistite stan, sve površine, uglove, baš sve.  U vodu sa deterdžentom dodajte i malo sirćeta, neće štetiti nameštaju a oteraće ove nametljivce.

Kupka za mrave od belog sirćeta

Slični tekstovi

Odlično prirodno sredstvo protiv mrava. Sitni nametljivci naprosto ne podnose miris belog sirćeta. Ovo je jeftin i efikasan način da ove mrave držite podalje od svoje kuće. U raspšivač uspite sirće i vodu u razmeri 2:1 i poprskajte kritična mesta.

Ukoliko primetite pukotinu za koju sumnjate da je njihovo stanište, napravite vruću kupku od sirćeta i uspite malo unutra. Pripazite samo na prisustvo električnih instalacija!

Soda bikarbona i šećer u prahu
Ako ne znate kako se rešiti mrava u kući nanesite ovu kombinaciju na mesta gde se najviše skupljaju. U trenu ćete ih rasterati.

Moćno sredstvo iz kuhinje

Prokuvajte vodu i dodajte malo deterdzenta za suđe i napravili ste odlično prirodno sredstvo. Ovu mešavinu uspite u raspršivač i nanesite na mesta gde se mravi skupljaju. Umesto deterdzenta možete koristiti i običan narendan toaletni sapun.

Ne podnose miris crne kafe

Mlevena kafa je provereno efikasno sredstvo protiv mrava. Ovi sitni insekti ne podnose njen jak miris te će pobeći glavom bez obzira. Talog od kafe je isto jako dobro rešenje.
Spremite im „poslednju večeru“

Pripremite im griz od kukuruznog brašna ili ovsa. Oni ovaj obrok ne mogu svariti. To je odličan trik jer će mravi uživati u ovoj ukusnoj porciji i nakon toga uginuti.

KAKO SE OTARASITI MRAVA U STANU

Sok od citrusa,  posebno limuna je nešto što dosadna ekipa takođe ne podnosi. Limunska kiselina je nešto preko čega mravi neće preći.

Kreda za mrave dokazano delotvorna

U svim poljoprivrednim apotekama možete kupiti kredu za mrave. Kalcijum-karbonat iz krede će ih rasterati. Bogato je nanesite na pukotinama i  opcrtajte kritične predele

Alternativa je dečiji bebi puder, jedan od sastojaka pudera je takodje kalcijum-karbonat. Ako ne znate kako se rešiti mrava samo napuderišite njihova okupljališta.

Lisne vaši na biljkama

Poznato je da lisne vaši nanose veliku štetu ne samo voću, povrću i baštenskim biljkama, već i sobnom bilju. Zato je važno da znate kako da ih se otarasite.

Za to vam neće biti potrebna nikakva hemija. Rastvorite 50 g mlevene crvene paprike u 1 litru vode. Zatim stavite na vatru i, neprestano mešajući, prokuvajte. Zatim sklonite sa šporeta i ostavite da odstoji preko noći.

Ujutro smesu procedite, pa pomešajte sa toplom vodom u razmeri 1 prema 4. Sipajte u bocu sa raspršivačem i poprskajte biljke. Lisne vaši će odmah nestati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Stanite ispred ogledala i uradite jednu stvar: Promeniće vam život iz korena!

Read Next

Da li ste rođeni parnog ili neparnog dana? To određuje vašu sudbinu!