Prinčevi Vilijam i Hari oprostili se od dede zasebnim porukama

Princ Hari je rekao da je njegov deda bio autentična ličnost, osoba koja je svojim šarmom mogla da zadrži pažnju bilo koje osobe i neko za koga nikada niste znali šta bi sledeće mogao da kaže.

“Ostaće upamćen kao odlikovani vojnik, princ i vojvoda. Ali za mene je bio moj deda: gospodar roštilja, legenda zafrkancije i drzak do kraja”, naglasio je Hari.

U svojoj izjavi, princ Vilijam je rekao da je čitav vek njegovog dede definisan služenjem – svojoj zemlji i Komonveltu, svojoj ženi i kraljici i našoj porodici.

“Osećam se srećno što nisam imao samo njegov primer koji me vodi, već i njegovo postojano prisustvo u mom odrastanju – i kroz dobra vremena i kroz najteže dane. Uvek ću biti zahvalan što je moja supruga imala toliko godina da upozna mog dedu i na dobroti koju joj je pokazao. Nikada neću uzimati zdravo za gotovo posebne uspomene koje će moja deca imati na svog pradedu koji je dolazio po njih u kočiji i uverio ih u njegov zarazni osećaj za avanturu, i nestašni smisao za humor”, navodi se u izjavi princa Vilijama.

Dodao je da će on i njegova supruga Ketrin “nastaviti da rade ono što je želeo i podržavaće kraljicu u godinama koje dolaze”

Princ Hari doputovao je noćas letom iz Los Anđelesa dok je njegova trudna žena ostala u Kaliforniji po savetu lekara.

Sahrana njihovog dede, vojvode od Edinburga, biće prva prilika da se prinčevi Vilijam i Hari sretnu nakon kontroverznog intervjua koji su Hari i njegova žena Megan dali čuvenoj američkoj voditeljki Opri Vinfri prošlog meseca, u kome su bili kritični prema nekim članovima kraljevske porodice.

Ceremonija sahrane princa Filipa, koja će se prenositi na televiziji, biće održana u subotu u Kapeli Svetog Đorđa, u krugu zamka Vindzor.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Pucnjava ispred bolnice u Parizu, ubijena jedna osoba

Read Next

Evropol: Nezapamćeno krijumčarenje kokaina, čistoća droge veća nego ikad pre