Princ Hari se vratio kući – dočekalo ga kraljevsko obezbeđenje

Vojvodu od Saseksa ekskluzivno su snimili novinari tabloida San dok se iskrcavao iz aviona kojim je stigao iz Los Anđelesa u 1.15 po londonskom vremenu.

Princa Harija su na aerodromskoj pisti dočekali članovi kraljevskog obezbeđenja i policija.

Aerodrom je napustio “rendž roverom” pod pratnjom.

Mediji pretpostavljaju da će princ Hari vreme do sahrane provesti u Notingem kotidžu Kensingtonske palate, gde je na početku braka živeo sa Megan Markl.

Njegova supruga, koja je u trećem trimestru trudnoće, ostaje u Los Anđelesu “po savetu lekara”.

Princ Hari bi po zakonu trebalo da u karantinu provede deset dana, ali će mu biti dozvoljeno da prisustvuje sahrani ukoliko posle pet dana njegov test na kovid 19 bude negativan.

Vojvoda od Saseksa stigao je na sahranu posle razgovora sa ocem princom Čarlsom.

Prestolonaslednik je saopštio da “se raduje” da vidi sina.

Mediji spekulišu da će porodica Vindzor iskoristiti vreme do sahrane kako bi zalečila rane koje je prouzrokovao nedavni izrazito kontroverzni intervju princa Harija i Megan Markl sa Oprom Vinfri.

Intervju je mladog princa sa mesta trećeg po popularnosti člana kraljevske porodice spustio do mesta trećeg po nepopularnosti.

Međutim, prema protokolu, tokom dve nedelje žalosti u kraljevskoj porodici jedina tema razgovora mogu biti njihove uspomene na princa Filipa.

Medijima je obelodanjeno i da je kraljica Elizabeta Druga bila uz supruga u njegovim poslednjim trenucima života, kao i da je vojvoda od Edinburga preminuo “uživajući u suncu”.

Razjašnjena je još jedna nedoumica – princ Filip, kršten u crkvi Svetog Đorđa na Krfu, biće sahranjen u kraljevskoj grobnici kapele Svetog Đorđa u zamku Vindzor a ne u bašti Frogmor, kako je želeo.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Srpske NVO na Kosovu traže zaštitu Save Janjića i reakciju međunarodne zajednice

Read Next

Izvršni odbor CDU podržao Armina Lašeta kao kandidata za kancelara