PRIČA O MLADI KOJA SE POJAVLJUJE NA PUTU DECENIJAMA PLAŠI ZAJEČARCE: Ovaj čovek DO DETALJA opisao susret sa njom!

Verovatno svako mesto u Srbiji ima neku svoju urbanu legendu. Ipak, priča o duhu uklete mlade koji se javlja nakon ponoći na putu od Zaječara ka Boru otišla je malo dalje, a istrajava već decenijama.

Naime, ljudi su prijavljivali da su nekoliko kilometara pred ulaz u Bor viđali ženu u beloj venčanici pored puta, neki su morali naglo da zakoče, jer bi „prelepa devojka u belom“ prelazila kolovoz, da bi već u sledećem momentu nestala…

Nije isključeno da su je zaista videli.Pre desetak godina mediji su objavili da je podneta krivična prijava protiv nepoznatih izvršilaca koji su plašili vozače na putu Bor-Zaječar lutkom u venčanici, a navodno ima i „šaljivdžija“ koji su oblačili belu haljinu, stavljali veo i sami oživljavali legendu.

Zapravo, postoji više verzija priče o „ukletoj mladi“.Po jednoj je to duh mlade koja je pre više od 50 godina poginula u saobraćajnoj nesreći kada je pošla na svoj medeni mesec. Po drugoj, u pitanju je duh devojke koja se ubila kada ju je verenik ostavio.

Po trećoj, bila je to devojka koja je stradala na putu do verenika, a ta priča se može naći i kao „svedočanstvo“ anonimnog čoveka koji se sa „ukletom mladom“ našao licem u lice– i priznaćete, ma koliko bilo diskutabilno, dostojno je najjezivijih urbanih legendi koje su inspirisale horor filmove.

Bor

Evo priče:

„Bilo je to 1996. godine. Vraćao sam se u Negotin sa puta. Kako se približavala ponoć, bojao sam se da slučajno ne zaspim, jer me je umor savladavao nakon više sati vožnje. Zato sam u kolima odvrnuo radio ne bi li me glasna muzika i glas spikera držali budnim. Na putu je bilo i neke izmaglice, što mi je još više otežavalo vožnju.

Odjednom sam, uz ivicu kolovoza ugledao devojku, obucenu u belo, kako me stopira. Na trenutak sam pomislio šta li ova ovde traži kada u blizini nema ni jednog sporednog puta? Stao sam i ona me je pitala da li bih mogao da je povezem do Negotina. Pristao sam i ona je ušla u kola.

Torbicu, koju je nosila, kao i svoju belu jaknicu, spustila je na zadnje sedište. Kada je sela pored mene, prošli su me žmarci. Devojka je bila izuzetno lepa. Duga smeđa kosa u talasima joj se spuštala preko celih leđa. Ugasio sam radio i celim putem do Negotina smo pričali o svemu i svačemu.

Rekla mi je svoje ime i da je iz jednog krajinskog sela. Išla je u posetu vereniku, kome se nije javila, jer želi da ga iznenadi. Iskreno, uživao sam u njenom društvu i razgovoru. Ja sam inače oduvek bio stidljiv i smušen sa ženama, tako da mi je blizina ove lepotice itekako godila. Ostavio sam je u centru Negotina i otišao kući.

Sutradan, kada sam ponovo ušao u auto, na zadnjem sedištu video sam njenu belu jaknu. Očigledno ju je zaboravila. Smesta sam promenio sve planove i krenuo ka selu za koje mi je rekla da u njemu živi. Sav sam treptao iznutra što ću je ponovo videti. U selu su mi objasnili gde je njena kuća, ali su me gledali nekako čudno kada sam spomenuo njeno ime.

Kuću sam lako našao. Parkirao sam auto i pozvonio na vrata. Otvorila mi je žena ispijenih, upalih obraza, na čijem licu sam odmah primetio veliku tugu. U momentu sam shvatio da joj je to majka, jer je imala istu onu lepotu, doduše vremenom istrošenu. Kada sam joj rekao koga tražim, žena je počela da plače.

– Sine – rekla mi je – ona je umrla pre 7 godina.

Nisam shvatio u trenutku: – Kako umrla? Pa sinoć sam je odvezao u Negotin. Zaboravila je jaknu u mojim kolima. Evo je.

Kada je videla jaknu žena je počela još više da plače. To je zaista bila njena jakna. I to ona u kojoj je sahranjena. Uvela me je u kuću, gde sam njoj i njenom suprugu ispričao čitavu priču. Oboje su plakali sve vreme.

Devojka koju sam sinoć vozio u kolima, poginula je u saobraćajnoj nesreći pre 7 godina. Stvarno je imala verenika u Negotinu.

Na kraju su me odveli na groblje. Na velikom crnom mermernom spomeniku pisalo je njeno ime. Sa njega mi se smešila isto onako kao i sinoć u kolima“.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

STEFAN JE BIO NA AUTOFAGIJI GODINU DANA: Hteo je samo da smrša, ali, BROJNE PROMENE na njegovom telu su IZNENAĐUJUĆE!

Read Next

Radnik dao otkaz napisavši samo tri reči, fotografija je hit