PRIČA O ČASNIM SESTRAMA IZ HRVATSKE ZAPANJILA REGION: Zavolele se u samostanu, napustile sve pa žive zajedno(FOTO,VIDEO)

Dokumentarni film “Nun of Your Business” Ivane Marinić Kragić, biće ostvarenje o kojem će se tek pričati…

Ovaj film je poseban jer priča istinitu ljubavnu priču o Mariti i Fani,dve časne sestre iz Hrvatskekoje su se zavolele u samostanu. Radnja nas vodi kroz njihovu romansu i jedinstveni uvid u život unutar zidina samostana.

Marita i Fani su bile mlade časne sestre,jedna iz Slavonije, druga s Korčule, a obe su iz malog mesta pobegle u samostan. Obe su bile sigurne da svoj život žele da posvete crkvi,ali sudbina nije tako želela. Zbog emocija koje su proradile među njima, morale su da skinu odoru i napuste samostan. Danas žive zajedno na Korčuli.

Film pokazuje njih dve koje žive u dva odvojena samostana,a prostori koje su nekada smatrale utočištem utehe i duhovnog ispunjenja postaju zemaljski u većoj meri nego što su očekivale. Razočarane Crkvom i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar institucije, a vođene svojom ljubavlju, donose najtežu odluku svog života – da napuste samostan i započnu novi zajednički život na jednom od dalmatinskih ostrvagde se nadaju da će ih tradicionalna lokalna zajednica prihvatiti.

Sada, kada kreće projekcija filma širom zemlje, ove dve žene sa ponosom govore o svojoj ljubavi i životu kada si “obeležen”.

[embedded content]

Upoznale smo se na susretima sestara, gledale se jednom u godinu dana i tako pune četiri godine. Napustila sam prva samostan i imala sam Fani kao prijateljicu, poverila sam joj se o tim temama. Malo se ljuljalo, dok me nije poljuljala“, rekla je Marita za hrvatski RTL.

U razgovoru za pomenutu televiziju Fani je priznala da je znala da je lezbejka još od pete godine života, dok je njena partnerka rekla kako je otišla u samostan da pronađe Boga, a zapravo je pronašla sebe.

Na pitanje kako je živeti kao lezbejka u Hrvatskoj njih dve odgovaraju da se osećaju odlično i da imaju “mali krug velikih ljudi”,piše Noizz.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

NEKADA LUKSUZNO KUPALIŠTE, A DANAS ZAPUŠTENA OAZA: Skriveni biser nadomak Beograda koji je ovekovečen na filmu! (VIDEO)

Read Next

Bajden pozvao Putina i predložio sastanak