Preminuo Robert Darst

Darst je preminuo u državnoj zatvorskoj bolnici u Stoktonu zbog brojnih zdravstvenih problema, rekao je njegov advokat Čip Livajs.

Darst je optužen za ubistvo supruge Ketlin u januaru 1982. godine u Južnom Salemu. Osuđen je na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog puštanja na slobodu pred sudom u Kaliforniji zbog ubistva prijateljice Suzan Berman 2000. godine u njenoj kući na Beverli hilsu koju je, prema navodima optužnice, usmrtio kako ne bi ispričala detalje ubistva njegove supruge.

Ketlin Darst nestala je 31. januara 1982. nakon svađe sa suprugom, čime je počela skoro 40-godišnja saga koja je uključivala krivične istrage, medijske izveštaje, knjige, jedan film i jedan dokumentarac.

Darst, kome je od tada suđeno za dva različita ubistva, od kojih je za jedno osuđen, dugo je insistirao na tome da nije ubio suprugu.

Ketlin Darst je u vreme nestanka imala 29 godina, a njeno telo nikada nije pronađeno.

Na zahtev porodice zvanično je proglašena mrtvom 2017. godine.

Darst je uhapšen 2015. godine, pre emitovanja poslednje epizode dokumentarca HBO u kojem je bilo reči o slučaju u kojem je navodno ubio komšiju, za koji je oslobođen krivice.

Tokom snimanja dokumentarca u jednom trenutku se činilo da je nehotice priznao ubistva, kada je, ne znajući da mu je mikrofon i dalje uključen, sebi u bradu promrmljao:”Šta sam uradio? Očigledno je da sam ih sve pobio”.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Vlada u Prištini: Srbi će na referendumu moći da glasaju na dva načina

Read Next

Brnabić razgovarala sa premijerom Australije Morisonom o Novaku Đokoviću