Preminuo Branislav Damnjanovski Make

Nakon uspešnog završetka studija na Fakultetu sporta i fizičke kulture u Beogradu, Make se vratio u svoj rodni grad, u kome je proveo ceo svoj vek. U mladosti se aktivno bavio boksom i jedan je od pionira plemenite veštine u Čačku. Posle takmičarske karijere veoma veliki trag je ostavio kao trener, a potom i međunarodni bokserki sudija.

Zasluženu penziju je ostvario prošle godine u Sportskom centru Mladost, gde je bio zaposlen od 1986. godine. Pored rada na poslovima referenta sporta i fizičke kulture, 12 godina je bio na čelu ove Ustanove.

Veliki trag je ostavio i u školskom sportu, gde je čak 28 godina uspešno obavljao funkciju koordinatora za Moravički okrug. Od 2013. godine je obavljao funkciju predsednika saveza za školski sport grada Čačka.

Za svoj rad i doprinos čačanskom i srpskom sportu Branislav Damnjanovski Make je više puta nagrađivan. 1981. godine je proglašen za najuspešnijeg trenera u Čačku, a 2017. godine za najuspešnijeg sportskog radnika. Bilo gde da je radio ostavio je nemerljiv doprinos razvoju sporta u našem gradu, ali i celoj Srbiji.

Iza sebe je ostavio suprugu, decu, unuke… ali pre svega armiju sportskih školaraca.

Sahrana Branislava Damljanovskog će se obaviti u ponedeljak 28.juna u 12 časova na Gradskom groblju u Čačku.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Budućnost nastavila sa pojačanjima, stigao i Jagodić-Kuridža

Read Next

Novak ne igra finale u Majorci, Gomez-Erera povređen