Premijerka Finske Sana Marin negativna na testu na drogu

Sana Marin je u petak izjavila da se testirala na prisustvo narkotika, nakon što su tokom prošle nedelje u javnost objavljeni snimci sa žurke kojoj je prisustvovala, a koji su izazvali polemiku u javnosti.

Iz finske vlade su saopštili da je test Sane Marin negativan, kao i da je ona sama snosila troškove testiranja, prenosi finski javni servis Ile.

Dodali su da je premijerka testirana na amfetamin i njegove derivate, barbiturate, benzodiazepine, kanabis, dekstropropoksifen, fenciklidin, kokain, metadon i opijate, kao i da je test obavljen na osnovu uzorka urina. 

Sana Marin je u petak izjavila da njena sposobnost da obavlja svoje dužnosti nije bila smanjena tokom žurke i da bi napustila zabavu da je morala da ode na posao.

Premijerka je ukazala da svaki građanin na izborima može da sudi o njenim postupcima.

“Na izborima, svaki punoletan građanin ima pravo glasa. Svoje zadovoljstvo ili nezadovoljstvo mogu da ispolje na izborima”, navela je Sana Marin.

Video-snimci na kojima se vidi Marin koja se zabavlja sa poznatim finskim influenserima i umetnicima počeli su da kruže društvenim mrežama prethodnih dana.

Na snimku premijerka pleše i peva, dok se čuju ljudi u pozadini kako pričaju o kokainu, zbog čega su je opozicioni lideri pozvali da se testira na prisustvo narkotika.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

Eskobar i Lajčak u utorak u Prištini

Read Next

Preporođeni Junajted bolji u derbiju Engleske, najlošiji start Liverpula u Klopovoj eri