PREKOMERNO ZNOJENJE: Saznajte šta je hiperhidroza i kako se efikasno izboriti sa ovom tegobom!

Medicinsko stanje koje utiče na mehanizam znojenja tela i uzrokuje obilno znojenje jeste hiperhidroza. Uzroci za njen nastanak mogu biti razni, počev od genetske predispozicije, preko telesne težine, hormonskih promena i dijeta, do psiholoških stanja kao što su anksioznost i stres. Svaka osoba koja pati od ovog oboljenja se bori sa velikim socijalnim i psihološkim problemom. Neko uspe da smanji težinu stanja ili čak potpuno zaustavi, dok se neko, nažalost, bori sa hiperhidrozom tokom celog života.

Kada se javi simptomi (pojačano znojenje ispod pazuha, na leđima, glavi, stopalima, šakama, fleke od znoja na odeći, neprijatni mirisi) prvo što treba uraditi jeste početi sa tretmanom antiperspirantomvelike jačine. Međutim, na tržištu postoji pozamašna ponuda antiperspiranata, tako je neophodno obratiti pažnju na neke stvari pre njegove kupovine.

Kod osoba koje boluju od prekomernog znojenja koža je podložnija brojnim bakterijskim i gljivičnim infekcijama, kao i čestim alergijskim reakcijama i prehladama. Većina proizvoda je stvorena sa visokim procentom aktivnih sastojaka koji mogu biti abrazivni za kožu i zbog toga neupotrebljivi za mnoge. Međutim, Perspi Guard sprejsa maksimalnom snagom protiv znojenja je formulisan i napravljen sa znatno nižim nivoima aktivnih sastojaka, pružajući klinički dokazani nivo zaštite koji će većina korisnika zahtevati samo jednom do dva puta nedeljno.

Perspi Guard sprej, Perspi Guard

Način upotrebe:

Na početku tretmana preporučuje se korišćenje 5 večeri za redom radi veće efikasnosti. Koristi se jednom ili dva puta nedeljno kako bi sprečili znojenje i neprijatne mirise. Nanosi se isključivo pred spavanje na suvu i čistu kožu. Prsnite sprejom 2-3 puta na željeni deo tela i sačekajte da se osuši. Sledeće jutro slobodno se istuširajte ili operite kao i obično. Može se primenjivati na pazuhe, šake, stopala, grudi i leđa. Korišćenje mirisnih dezodoransa je dozvoljeno.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

AKO STE PRELEŽALI KOVID, NAJGORE NIJE PROŠLO: Evo šta morate da znate o post kovid sidromu – kako bi reagovali na vreme!

Read Next

DNEVNI HOROSKOP ZA 22. APRIL: Problemi se samo gomilaju, a rešenja nigde!