Predstavnica Francuske na Evroviziji o svom poreklu: “Osećam se kao Srpkinja”

Ovogodišnja predstavnica Francuske na Pesmi Evrovizije je Barbara Pravi, a ova mlada pevačicama je prema prognozama kladionica drugi favorit za pobedu. Na prvom mestu nalazi se italijanski rok bend Måneskin.

Barbara se rodila i odrasla u Parizu pre 28 godina, a pravo prezime joj je Pjević, piše wiwibloggs. Njen deda s majčine strane je iz Iraka, a s očeve iz Srbije. Stoga je umetničko prezime Pravi, tvrdi, uzela u čast svom dedi iz Srbije.

„Osećam se kao Srpkinja zato što volim svog dedu. Volim istoriju svoje porodice. Osećam se kao Iranka jer volim njihovu poeziju“, rekla je Barbara za wiwibloggs.

Barbara prvi put nastupa na Eurosongu, ali joj ovo nije prvi susret s ovim takmičenjem jer je 2019. i 2020. napisala pesme koje su predstavljale Francusku na Dečijoj Evroviziji

Pevačica je pisala pesme i za nekoliko muzičkih zvezda kao što su Janik Noa, Džuli Zenati, Chimène Badi, pa i za Džejdena Smita, sina glumca Vil Smita.

[embedded content]

Osim u muzici, okušala se i u glumi. Pre pet godina debitovala je u pozorištu u francuskom muziklu Un été 44. Godinu dana nakon pojavila se i u filmu La Sainte Famille.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

DŽEJU PISAO PESME, PRETUKAO ARKANA, DIVILI MU SE I NAJŽEŠĆI MOMCI: Legendarni Dorćolac stradao je jezivom smrću!(FOTO)

Read Next

Njeno zanimanje je ljubavnica i za jedan dan zaradi 4.500 evra (foto)