Pravila za potpuni oporavak tela nakon treninga

Nakon intenzivnog vežbanja, normalno je da osetite potrebu za oporavkom mišića. Telo i um tražiće odmor. Iako na tržištu već postoje proizvodi koji obećavaju da će vam pružiti svu pomoć koja vam je potrebna kako biste se oporavili nakon što ste se najviše trudili, ključno je da znate šta najbolje radi za vas.

Svako telo je jedinstveno i različito reaguje na umor, s tim u vezi su različite i procedure za oporavak i odmor. Međutim, ukoliko ste još uvek u fazi pronalaženja najbolje rutine za rehabilitaciju, za početak probajte sa aktivnostima koje vam preporučuje Men’s Health.

San

Idealno je spavati između sedam i devet sati tokom noći. Obavezno se odmarajte neprekidno i opušteno.

Ishrana

Slični tekstovi

Priprema obroka omogućava vam da budete sigurni da ćete unositi pravu količinu proteina, što je vaš najbolji prijatelj za dobijanje mišićne mase. Ako je potrebno, možete da dodate suplemente, koji će vam pomoći da imate veći osećaj sitosti. Kvalitetna i planirana ishrana doprineće oporavku, za razliku od kupovne i brze hrane.

Hidratacija

Pokušajte da pijete najmanje 1,5l vode dnevno. Ako možete da popijete i više, još bolje. Imajte na umu da konzumiranje previše vode, takođe, može biti štetno za organizam.

Istezanje

Prevencija povreda je jednako važna kao i lečenje. Ne propustite 10 minuta nakon treninga da istegnete mišiće. Ovo će pomoći krvi da bolje cirkuliše po telu i pomoći će vam da se oporavite bez osećaja bola i ukočenosti.

Masaža

Ako osećate bol ili imate kontrakcije mišića nakon intenzivne vežbe, najbolja opcija može biti masaža. Sportske masaže su obično dovoljne, usredsređene na područja kojima je potrebna posebna pažnja.

Meditacija

Postoji više aplikacija koje vam mogu pomoći da uđete u svet meditacije. Ovo je odličan način za resetovanje i obnavljanje energije. Na ovaj način možete imati holistički oporavak, poznavajući neuronske puteve.

(Mens Health)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

4 države uporno odbijaju da uvedu evro – više je razloga

Read Next

Dva srpska autobusa nekoliko sati na Jarinju, kosovska policija ne dozvoljava prelaz