POZNATI LEKAR IZ TRUSKE OTKRIO EFIKASAN A JEFTIN NAČIN ČIŠĆENJA MASNE JETRE: Tvrdi da toliko prazni creva da TOPI I SALO

Doktor Mehmet Oz je poreklom iz Turske, a mnogima je poznat po svom detoks planu, za koji navodi da je veoma efikasan kod čišćenja creva, te pospešuje i mršavljenje. Objašnjava da je veoma važno i piti četiri ili više čaša vode za detoksikaciju, uz konzumiranje zdrave hrane, kako bi se što pre oslobodili toksina.

Mehmet Oz je rođen 11. juna 1960. godine u Klivlendu, a njegov otac Mustafa je u to vreme radio kao lekar u Americi. Završio je srednje obrazovanje u školi Tover Hill u Vilmingtonu, a potom je diplomirao na Univerzitetu Harvard 1982, stekao je ime kao kardiohirurg.

Dr Oz
foto: Profimedia

Jedan od glavnih ciljeva detoksikacije vodom:

Želimo da očistimo vaša creva na zdrav način. Ispostavilo se da su mnogi preopterećeni toksinima apsorbiranim iz ostataka pesticida na hrani, zagađenim vazduhom…Naša jetra ih često ne može dovoljno brzo filtrirati, “tako da se čuvaju u masnim ćelijama. Kako toksini napuštaju vaše telo, masnoće se brže sagorevaju – a povrh toga, pokazalo se da antioksidansi u zelenom čaju ubrzavaju metabolizam do 35 odsto – objašnjava doktor.

Doktor je dobio ovaj moćan recept, evo od čega se sastoji:

  • Pet šoljica hladne filtrirane vode
  • Tri šoljice jakog zelenog čaja, kuvanog i ohlađenog
  • Jedan ceo srednji krastavac s korom, narezan na kriške
  • Sok od pola limuna
  • Jedna četvrtina šoljice svežeg lista mente
  • Polovina kašike kajenskog praha
Dr Oz
foto: Shutterstock

Priprema:

Sve sastojke promešajte i stavite u frižider. Pijte sat pre obroka. Bitno je da se držite neprerađene hrane, koristite zdravu masnoću, visokokvalitetne proteine ​​i puno bobičastog voća i povrća bogatog vlaknima i antioksidansima u svakom obroku.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Белгија и Шпанија декласирале ривале, Северна Македонија боља од Малте

Read Next

KAKO JE JEDNA ŽENA PREŽIVELA SA 32 MUŠKARCA NA PUSTOM OSTRVU: Sedam godina radili su joj neverovatne stvari