Poznati holandski novinar ranjen u pucnjavi u Amsterdamu

Napadač je pucao iz neposredne blizine nakon što je novinar Peter de Vris izašao iz studija televizije RTL, gde je učestvovao u snimanju emisije u kojoj je bio redovan gost.

Očevici tvrde da su čuli pet hitaca i da je novinar upucan u glavu.

Osoba koja živi u blizini kaže da je videla De Vrisa kako leži na ulici, nakon čega je sišla da mu pomogne. Ističe da novinar nije mogao da govori, ali da je bio živ kada je stigla Hitna pomoć.

Na društvenim mrežama su se pojavili i video-snimci na kojima se vidi povređeni De Vris koji krvavog lica leži na zemlji i građani koji su se okupili da vide šta se dogodilo.

Pojedini holandski mediji prenose da je napadač već uhapšen. Policija je ranije saopštila da traga za muškarcem svetle kose i vitke građe sa tamnozelenom maskirnom jaknom i crnom kapom.

De Vris je jedan od najpoznatijih istraživačkih novinara i reportera u Holandiji. Tokom svoje karijere pratio je dešavanja u holandskom podzemlju i brojne važne slučajeve, uključujući otmicu pivarskog magnata Fredija Hajnekena 1983. i misteriozni nestanak Natali Holovej na ostrvu Aruba 2005. godine.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/10/svet.html

Admin

Read Previous

U Njujorku proglašeno vanredno stanje zbog oružanog nasilja

Read Next

Vesti – Qatar Airways sleteo na Puket – avion pozdravljen vodenim topovima – Travel Magazine