Povučen Predlog za izmene Zakona o sudijama iz Skupštine

Predlogom izmena Zakona bilo je predviđeno izjednačavanje plata sudija za prekršaje sa sudijama ostalih sudija koji postupaju u drugim materijama u istom stepenu nadležnosti.

“Tek nakon ulaska u proceduru zakonskog predloga i prihvatanja predloženih amandmana, koji su time postali sastavni deo zakonskog predloga, uočen je propust koji se nije mogao otkloniti na drugi način, a da se ne prekrši poslovnik. Povlačenje zakona iz procedure je bio jedini mogući način da se propust otkloni, tako da očekujem da će se zakon uskoro ponovo naći na dnevnom redu”, rekao je za Tanjug jedan od predlagača zakonskih izmena, poslanik Đorđe Komlenski.

Pored Komlenskog ove izmene zakona su Narodnoj skupštini predložili i poslanici Marjan Rističević, Ana Karadžić i Bojan Torbica, a Vlada Srbije je nedavno bila dala pozitivno mišljenje o tom predlogu.

Predloženim normativnim rešenjima, praktično je bilo predviđeno da se plate sudija za prekršaje koje postupaju u prvom stepenu izjednače sa platama sudija u osnovnim sudovima, a da se plate sudija Prekršajnog apelacionog suda izjednače sa platama sudija u redovnim apelacionim sudovima u Srbiji.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić: Možda ću učestvovati u međustranačkom dijalogu bez predstavnika EU

Read Next

Vučić za Si-En-En: Prvi faktor uspeha vakcinacije u Srbiji – investiranje u digitalizaciju