POTRESNE SCENE SILOVANJA U SERIJI NEČISTA KRV ŠOKIRALE SU SRBIJU: Glumac Feđa Štukan: Ovo mi je bila najteža uloga!

U seriji koja je snimana po motivima iz više dela dela Bore Stankovića, Dragan Bjelogrlić tumači lik Hadži Trifuna, bogatog vođe hrišćanske manjine u Turskom carstvu.

On pokušava da sačuva svoje bogatstvo i ugled svoje porodice, dok se istovremeno bori protiv svog erotskog nagona. Kako bi zadržao svoju moć, Trifun povlači niz poteza koji će imati užasne posledicepo članove njegove porodice.

Teška scena koja je prikazana u drugoj epizodi potresla je publiku. Naime, albanski razbojnik Kolj traži od svog saradnika Hadži Trifuna da mu prepusti njegovu snaju, Tašanu, udovicu Trifunovog pokojnog sina, da bi mu se odužio za poslovne usluge.

Hadži Trifun se najpre koleba, ali na kraju Kolju prepušta Tašanu, koju tumači mlada glumica Anđela Jovanović, ćerka proslavljenog glumačkog para, Dragana Gagija Jovanovića i Branke Pujić.

U jednoj od najmučnijih scena gledali ste kako Kolj siluje Tašanu.

Serija Nečista krv

Ali, možda je još mučniji dijalog koji posle ovog događaja Trifun vodi sa snajkom Tašanom, a u kojem ju je okrivio za ono što se dogodilo, odbacio i rekao joj da mu se više ne obraća i da je trebalo da izvrši samoubistvo nakon što je obeščašćena.

Lik albanskog gazde i kriminalca Kolja maestralno tumači bosanskohercegovački glumac Feđa Štukan.

On je letos, povodom premijere filma “Nečista krv – greh predaka”, za Kurir govorio o tome kako se pripremao za ulogu i kako je doživeo lik Kolja.

– Iskreno, ovo je verovatno bila najteža uloga dosad,ne zbog samog karaktera, nego zbog jezika na kojem igram. Mnogo su mi pomogli Iskra i Aljban, koji su snimili audio-zapis cele moje uloge. Potom sam je u kompjuterskom programu izrezao na rečenice i zatim ih poređao jednu iza druge, otprilike 200 puta svaku. Fajl sam prebacio u telefon, s kojeg sam u slušalice puštao tekst bez prestanka 24 sata, sedam dana u sedmici, 30 dana u mesecu. Nisam imao drugi način da spremim ulogu na albanskom jer mi je melodija jezika potpuno strana, nisam imao priliku da ga često slušam. Kad sam manje-više savladao izgovor, ponovo sam se našao sa Aljbanom i Iskrom na Skajpu da čuju kakav je napredak i da mi daju nove sugestije. Verovatno je ovo bila najtemeljnija priprema uloge u karijeri.

između ostalog i zbog toga što je delove dijaloga morao da govori na albanskom, koji mu je stran. Ipak, on je istakao i da je navikao na uloge negativaca.

– Verovatno zbog mog lica s ožiljcima ne dobijam uloge prosvetnih radnika, češće igram siledžije, ubice, dilere, makroe, a sasvim slučajno imam i neke od tih poslova u biografiji, valjda se to nekako vidi. Pre nekoliko dana prošao sam u mislima kroz sve svoje filmske uloge i shvatio da sam samo jednom na filmu imao s glumicom dobrovoljni seks pred kamerom, svaki drugi put sam silovao nekoga, ali i te uloge mora neko da igra. Ne žalim se zaista, negativci su nekako kompleksniji i zanimljiviji karakteri za igru od pozitivaca. Više volim da igram marginalce, tu se snalazim bolje – rekao je tada Feđa za “Kurir”.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

SA OVIM VITALNIM ORGANIMA NEMA ŠALE: 10 koraka koji će vam pomoći da očuvate zdravlje bubrega!

Read Next

Predsednik Vučić se sutra obraća javnosti