Potpisan ugovor o rekonstrukciji pruge Subotica – Horgoš

Ugovor su potpisali, u ime Vlade Srbije, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, v. d generalnog direktora Infrastruktura železnice Srbije Nebojša Šurlan i, u ime izvođača radova, konzorcijuma “Karin Komerc MD doo Veternik” i “RŽD Internešnal”, Krste Dubroja.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i prvi zamenik direktora “RŽD Internešnal” Mansurbek Sultanov.

Ministar je nakon potpisivanja ugovora rekao da je ovo projekat od od posebnog značaja za Republiku Srbiju, kao i da je sproveden transparentan postupak za izbor strateškog partnera u cilju njegove realizacije.

Prema njegovim rečima, izabran su provereni partneri, ruska kompanija “RŽD Internešnal”, koja u ovaj posao ulazi u konzorcijumu sa domaćom kompanijom “Karin komerc”.

Momorović je rekao da je vrednost njihove ponude, koja je ujedno bila jedina na javnom pozivu, 10.227.146.290,06 dinara bez PDV-a. (oko 86,7 miliona evra).

“Kada završe modernizaciju i rekonstrukciju, to će biti jedna od najmodernijih elektrificiranih evropskih železničkih deonica, kojom će vozovi saobraćati brzinom do 120 kilometara na sat najmodernijom pratećom opremom i signalnim i bezbednosnim sistemima”, rekao je ministar.

On je dodao da je planirana i rekonstrukcija staničnih zgrada u stanicama Palić, Bački Vinogradi i Horgoš, stajališta Javno Skladište i Hajdukovo, kao i rekonstrukcija 13 putnih prelaza u nivou i 2 pothodnika.

Rok za završetak radova je 14 meseci od uvođenja izvođača u posao.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Nema rominga u regionu od 1. jula, ali ipak vodite računa

Read Next

DEVOJKA DAMIJANA DAVIDA O DEPRESIJI UZROKOVANOJ VULVODINIJOM: Čak i planiranje odmora je noćna mora!