POSLODAVCI IH MRZE: 5 pitanja koja ne smete da postavite na razgovoru za POSAO!

Kako bismo vam olakšali pripremu za vaš sledeći intervju za posao, u narednim redovima ćemo vam otkriti koje su to rečenice koje poslodavci nikako ne žele da čuju od vas kada aplicirate za poziciju u njihovoj kompaniji.

„Koliku platu nudite?“

Ma koliko vam bila važna finansijska kompenzacija na vašem potencijalnom budućem poslu, preporučujemo vam da nipošto vi ne budete ti koji će tokom intervjua započeti priču o novcu. Sačuvajte ovo pitanje za sledeći intervju, a prvi susret sa poslodavcem iskoristite da se pokažete u što boljem svetlu, tako što ćete mu otkriti relevantne detalje iz svoje profesionalne biografije.

„Planiram da postanem preduzetnik.“

Ovom rečenicom poslodavcu signalizirate da ne želite da se dugo zadržavate u njegovoj firmi, ali i da se najudobnije osećate kada ste sam svoj gazda. On će svakako biti impresioniran vašom ambicioznošću, ali vam neće dati prednost kada bude donosio odluku o angažovanju novog radnika.

„Otišao sam iz prethodne firme jer sam bio u lošim odnosima sa šefom.“

Neke stvari treba zatržati za sebe kada se nađete na razgovoru za posao, a to je posebno slučaj sa problemima koje ste imali u prethodnoj kompaniji u kojoj ste radili. Naročito je nepoželjno govoriti loše stvari o svom bivšem šefu i kolegama, čak iako vi niste odgovorni za sukobe koje ste imali sa njima.

„Izvinite što kasnim.“

Kašnjenje na intervju za posao je nedopustivo i stvara loš prvi utisak o vama. Ipak, i kada vam se igrom slučaja dogodi da zakasnite koji minut, nemojte druge podsećati na tu činjenicu. Naime, vrlo je moguće da vaši sagovornici nisu ni svesni kada ste imali zakazan termin za razgovor niti koliko je bilo tačno sati u trenutku kada ste došli.

„Mislim da nemam pitanja u vezi sa vašom kompanijom.“

Poslodavci vole da pokažete zainteresovanost za njihovu kompaniju. Naravno, oni vole i da vide da ste se već dobro informisali o njoj. Ako vas pitaju da li vas nešto zanima u vezi sa njihovom firmom, ni po koju cenu im nemojte dati gore napisani odgovor.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

KAKO JE VOJVODA RADOMIR PUTNIK DOBIO SVOJE NEOBIČNO PREZIME: Nakon ovoga, prenosilo se s kolena na koleno!

Read Next

9 OSOBINA ISTINSKI ZLOG ČOVEKA: Pokvareni do srži!