Poslanici EP: Žalimo zbog stranaka koje su protiv stranih posrednika

“Mi žalimo zbog ovakvog stava i naglašavamo da je međupartijski dijalog zasnovan na posvećenosti, volji i sposobnosti učesnika da postignu konsenzus radi poboljšanja političke klime uoči sledećih izbora”, navodi se u zajedničkom saopštenju koje su potpisali Tanja Fajon, Vladimir Bilčik, Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

Posrednici Evropskog parlamenta u Međupartijskom dijalogu u Srbiji navode da ih je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić obavestio o planovima za održavanje odvojenih konsultacija sa onim strankama koje se protive učešću predstavnika institucija EU na sastancima.

Dodaju da trenutno “nije jasno kako će se rezultati tih sastanka odraziti na sam međupartijski dijalog” koji organizuju Skupština Srbije i Evropski parlament.

“Svi konstruktivni i realni predlozi koji imaju za cilj unapređenje demokratske kulture među političkim strankama i kojima je cilj poboljšanje trenutne situacije s obzirom na evropsku destinaciju Srbije, dobrodošli su”, navodi se u saopštenju.

U tom smislu evropski poslanici kažu da očekuju da ih predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić na sledećem zajedničkom sastanku predviđenom za 7. maj, izvesti o poslednjim informacijma u vezi s nastavkom međustranačkog dijaloga u Srbiji.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić i Hargitaj: Izuzetna saradnja Srbije i EBRD

Read Next

Predsednik opštine Topola pristupio Zdravoj Srbiji