Popović: Očekujemo da Srbija dobije najpovoljniju cenu gasa

Popović i Borisov, predsednik ruskog dela Međuvladinog komiteta, razgovarali su o predstojećoj poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Moskvi i sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a jedna od glavnih tema pripremnog sastanka pred susret dvojice šefova država bilo je pitanje snabdevanja Srbije prirodnim gasom iz Rusije.

“Kao što je rekao predsednik Vučić, pitanje nabavke i cene gasa je najvažnija tema za Srbiju u ovom trenutku. Očekujemo da će naša zemlja dobiti najpovoljniju cenu gasa i da ćemo dugoročno osigurati energetsku stabilnost u Republici Srbiji”, rekao je Popović posle sastanka sa Borisovom.

Popović je istakao da se, osim o gasu, razgovaralo i o više bilateralnih sporazuma koji će biti potpisani sledeće nedelje u Moskvi.

Naveo je da dve strane rade na pripremi brojnih sporazuma iz oblasti infrastrukture, saobraćaja, energetike i inovacija, čija vrednost iznosi više milijardi dolara.

“Ovi sporazumi otvoriće nove perspektive za razvoj saradnje Srbije i Rusije na strateškim osnovama”, rekao je Popović, navodi se u saopštenju kabineta ministra.  

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Barsa bolja od CSKA, Micić odličan u pobedi Efesa, slavlje i Makabija

Read Next

ČISTI CREVA I JAČA IMUNITET DO KRAJA: 5 moćnih zdravstvenih prednosti kiselog kupusa!