Popović: Haradinaj preti na Vaskrs

“Pretnje te vrste, koje uvek između redova nose i nagoveštaj nasilja, Srbiji i Srbima su ovoga puta upućene uoči najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, kada svi hrišćani jedni drugima i svojim komšijama druge vere upućuju poruke mira i tolerancije”, istakao je u saopštenju Igor Popović.

Naglasio je da je Kosovo i Metohija sastavni deo Republike Srbije, i po Ustavu i po međunarodnom pravu, a  da je, jedini razuman način da se sve nesuglasice u vezi s tim pitanjem reše dijalog.

“Hrišćani su u danima vaskršnjih praznika dodatno tolerantni i spremni da praštaju, međutim  niko ne bi smeo da to zloupotrebljava tako što će se Srbiji i srpskom narodu obraćati na drzak i preteći način”, ukazao je Popović.

Pozvao je političare u Prištini da se, kako je rekao “okanu pretnji, i da pokažu elementarnu odgovornost i prema svim žiteljima Kosova i Metohoje i prema regionu, tako što će konačno prerasti ratobornu retoriku s kraja prošlog veka, i pokazati da su, osim što su sposobni da neprestano prave probleme, kadri i da probleme rešavaju na miroljubiv i civilizovan način”.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Vučić o “non pejperu” za KiM: Priznanje nikako, za ostalo – nećemo dobiti bolji papir

Read Next

Priča o Hramu Hristovog vaskrsenja, podignutom na mestu stradanja Isusa