Pop Lazić se oprostila od reprezentacije: Vreme je za mlađe

Prvi put posle šest godina na spisku reprezentativki Srbije nije bilo Slađane Pop Lazić, jer je na društvenim mrežama objavila odluku da se povuči iz reprezentacije.

“Smatram da je vreme za mlađe generacije. Hoću da se više posvetim sebi, klupskoj karijeri, tim pre što moj Brest ima priliku da zaigra na F4 Lige šampiona. U ovom trenutku, ovo je definitivna odluka, jer postoji i ono “nikad ne reci nikad”. Jednostavno, ništa se ne zna.”, objavila je Pop Lazić.

Neuspeh na olimpijskom kvalifikacioniom turniru u Đeru imao je uticaj na odluku rukometašice koja je u dresu Srbije odigrala 110 utakmica i postigla 324 gola.

“Iskreno, ima i toga. Ostao je veliki žal što nismo odigrale bolje, što nismo izvadile japansku vizu. Shvatila sam i da su neke druge reprezentacije dosta podmladile ekipu. Možda je ovo što smo do sada uradile i naš maksimum. Znam da je uspeh izboriti i kvalifikacije, ali nismo uspele. Verovatno je to presudilo je da se povučem”, istakla je Pop Lazić, koja veruje da će rukometašice pobediti Slovačku u baražu za SP u Španiji.

“Želim im svu sreću. Verujem u njih i nadam se da će izboriti Španiju. Ali, ovog puta ću ih, kao i svi u Srbiji, bodriti sa malih ekrana”, poručila je svojim saigračicama Pop Lazić.

Istakla je i da je ponosna na sve što su do sada rukometašice postigle čemu je i ona doprinela u svojoj bogatoj karijeri.

“Ponosna sam što sam toliko godina bila deo reprezentacije. To je samo po sebi zaista poseban osećaj, kao i neverovatna podrška porodice, prijatelja i navijača kada igra Srbija. Najlepše uspomene kada govorimo o takmičenju, pored EP 2012 u Beogradu, nosim sa SP 2019 u Japanu. Bili smo šesti i time prvi put u istoriji srpskog ženskog rukometa dobili uopšte priliku da se borimo za Olimpijske igre. Ne mogu da kažem da atmosfera, druženje, povremeno i igra na terenu, nisu bili na tom nivou na nekim ranijim takmičenjima, ali tamo se baš sve poklopilo. Sve u svemu, pamtim samo lepe dane, a bilo ih je puno.” zaključila je Pop Lazić.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Matović i Trifunović: Zaslužena pobeda, hemija podseća na prošlu godinu

Read Next

Stefan Mitrović – heroj Srbije, ali i malog Gavrila