POMAŽU KOD DONOŠENJA ODLUKA, ŠTEDE VREME: 5 koristi od pravljenja liste!

Beleženje stvari koje treba da uradite je višestruko korisno, a koji su glavni benefiti ove aktivnosti, otkrićemo vam u narednim redovima…

Liste služe kao podsetnik

Ljudima je ponekad teško da zapamte šta sve treba da urade i kojim redosledom, posebno kada su u pitanju aktivnosti između kojih nema nikakvih veza. Liste se nameću kao sjajan način da se reši ovaj problem, zbog čega vam preporučujemo da počnete da svoje obaveze zapisujete na papir u ovoj formi.

Liste su koncizne

Da bi poslužile svojoj svrsi, liste moraju da imaju kratke stavke koje se lako pamte. Ovo ograničenje vas navodi da zapisujete samo suštinu datog cilja ili obaveze, u nekoliko reči najviše. Time istovremeno vi i fokusirate svoju pažnju na bitne stvari i ne opterećujete se detaljima kada nije vreme za to.

Liste je lako dopuniti

Kada vam se javi nova ideja ili primetite da vam lista nije dovoljno informativna, sve što treba da uradite je da dodate još jednu ili više stavki na nju.

Liste pomažu kod donošenja odluka

Ako morate da donesete tešku odluku, a niste sigurni kako da se opredelite, ne postoji bolji način da izanalizirate svaku od alternativa pisanju lista koje navode prednosti i mane svake od njih.

Liste štede vreme

Priznaćete da je lakše i preglednije čitati listu, makar i sa dosta stavki, nego velike pasuse koji kriju neke vama relevantne informacije. Ne sme se zaboraviti ni činjenica da sa liste uvek možete precrtavati i brisati stavke, ali i dodavati nove, dok je u slučaju zabeleženih prioriteta u okviru dugih rečenica to znatno nepraktičnije.

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lifestyle/

Admin

Read Previous

ŽENE NE SMEJU DA SEDE OVAKO! TAJ POLOŽAJ ŠIRI KUKOVE, A ZADNJICA POSTAJE RAVNA: Tvrdi doktor Duško Ilić!

Read Next

SA 18 GODINA JE POTROŠILA PORODIČNU UŠTEĐEVINU NA UVEĆANJE GRUDI: Evo kako je izgledala pre operacija!