Položen kamen temeljac za novi pogon “Grundfosa”

Premijerka Brnabić je najpre obišla postojeći proizvodni pogon. Glavni proizvod su pumpe za grejanje i klimatizaciju, kao i pumpe za vodsnabdevanje, otpadne vode i dozirne pumpe.

Takođe, pre dve godine otvoreno je i novo unapređeno postrojenje za preradu otpadnih voda.

“Više od 500 miliona evra direktnih ulaganja je stiglo u Inđiju. Kada sam rekao da će Inđija biti najveće gradilište u Sremu, tada je možda nekom zvučalno pretenciozno, ali ovo su novih 20 miliona evra i 20.000 kvadratnih metara proizvodnog pogona”, istakao je Vladimir Gak, predsednik Opštine Inđija.

Da je Inđija jedna od najboljih evropskih lokacija za investicije, podsetila je i premijerka Brnabić.

“Ovom investicijom Grundfos prelazi brojku od 1.000 zaposlenih, a samim tim je treća fabrika Grundfosa u svetu. Konkurencija je bila ogromna, ali zaposleni ovde su uradili mnogo. Vi ste ti koji su omogućili novu investiciju, da se kompanija ovde širi, a ne negde drugde. Za Grundfos korona kao da nije postojala, jer proizvodnja i izvoz su bili u 2020. godini veći nego u 2019.”, rekla je premijerka.

Brnabićeva najavljuje nove mere za podsticaj zapošljavanja mladih dok ministarka privrede Anđelka Atanasković u investicijama poput “Grundfosa” vidi šansu za ostanak mladih u zemlji.

Atanaskovićeva kaže da ministarstvo zajedno sa predsednikom i vladom radi na tome da se što više firmi otvori i da se što više fabrika dovede u Srbiju, a pogotovo ovakve tehnologije gde je važan inženjerski kadar.

“Grundfosov” uspeh ambasadorka Danske Suzan Šajna i menadžment kompanije u velikoj meri pripisuju našim radnicima i stručnjacima.

To potvrđuje i Zlatni zeleni sertifikat koji će ove fabrika imati što znači da će biti potpuno energetski nezavisna i koja 100 odsto reciklira otpadne vode.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Oprezno sa virtuelnim valutama, u Srbiji još nisu sredstvo plaćanja

Read Next

RECEPT BRANIMIRA NESTOROVIĆA ZA DOMAĆU KREMU ZA SUNČANJE: Štiti od UV zraka, potpuno je bezbedna – tvrdi doktor!