POKUŠAJTE DA IH IZBEGNETE, JER SU JAKO ŠTETNE ZA KOŽU: Ovo su najčešće greške koje pravimo pri umivanju i čišćenju lica!

Da li ste znali da navika jutarnjeg umivanja, ako je radite pogrešno, može za vašu kožu imati više štete nego koristi? Može se javiti suvoća, iritacija i prerano starenje kože.

Dva puta dnevno je potrebno prati lice – ujutro i naveče. Jutrom skidate masnoću i prljavštinu, koju je vaše telo izbacilo čisteći lice tokom noći, a naveče uklanjate prljavštinu koja se nakupila tokom dana da bi se noćno čišćenje neometano odvijalo.

Higijena

Pre čišćenja lica i umivanja obavezno operite ruke. Neverovatno je koliko ljudi ovaj korak zaboravlja. Ne želite da perete lice prljavim rukama, zar ne? Takođe, vrlo je važno kakav peškir koristite. Obezbedite nekoliko peškirića, koji su namenjeni samo za brisanje vašeg lica nakon umivanja. Po mogućnosti svaki dan koristite novi čisti perškirić za lice, jer sa umivanjem obično ne očisite svu prljavštinu, deo pokupite i peškirićem. Ne želite da sledeći dan to vratite na lice?

Sredstvo za čišćenje lica morate obavezno ukloniti, pazite da se ostaci ne zadrže na koži, jer može doći do isušivanja.

Pravi koraci

Važno je da odaberete odgovarajuće sredstvo za čišćenje, pH balansirano, koje je savršeno za vaš tip kože. Obično oni sa masnijom kožom koriste sredstva u vidu pene ili gela, a oni sa suvom u kremastijem obliku ( sa dodatnim negujućim sastojcima).

Nije preporučljivo da lice umivate ni hladnom i vrućom vodom. Mlaka je najidealnija, jer će zahvaljujući njoj vaša kožaostati hidrirana i neoštećena. Imajte na umu i da sredstvo za čišćenje nije i vaš piling. Vama treba nežan čistač. Previše trljanja i pilingamože dovesti do isušivanja i uništiti vašu kožu. Piling radite samo povremeno i to poželjno sa nekim prirodnim maskama.

(Stil.kurir.rs)

Preuzeto sa: https://stil.kurir.rs/rss/lepi-zdravi/

Admin

Read Previous

Suša prepolovila rod futoškog kupusa – skok cena nadoknađuje niži prinos

Read Next

OVO SU NAJBIZARNIJI SRPSKI OBIČAJI: Od nekih će vam istinski pripasti muka!