POKS i DSS formirali koaliciju NADA za buduće izbore

Konferenciji za novinare su prisustvovali i nestranačke ličnosti koje podržavaju ovaj savez stranaka i udruženja i grupa građana, akademik Matija Bećković, komandant odbrane Košara, pukovnik Ljubinko Đurković i pesnik Blagoje Baković.

Predsednik POKS-a Žika Gojković rekao je da formiranjem ove koalicije šire front stranaka koje smatraju da je “kraljevina na nelegalan i nedemokratski način srušena 1945. godine i da je došlo vreme da se otvori pitanje oblika vladavine u Srbiji, da li treba da bude republika ili kraljevina”.

“Mi nudimo građanima nadu, kulturu dijaloga, jedinstvo oko ključnih nacionalnih pitanja, a ne svađe, sukobe, uvrede političara i stranačka prepucavanja. Veliku pažnju posvetićemo veteranima iz ratova devedesetih koji moraju imati dostojanstven život, kao i vraćanju imovine svima kojima je bespravno oteta posle Drugog svetskog rata. Tražićemo ukidanje zakona o istopolnim brakovima i da država subvencioniše domaće, a ne strane kompanije”, rekao je Gojković. 

Predsednik DSS-a Miloš Jovanović rekao je da imaju i program i ideje i ljude.

“Imamo jasnu nacionalnu, a u isto vreme demokratsku politiku i kao takvi, jasna smo alternativa postojećoj vlasti. Zato smo se nazvali Nacionalno – demokratska alternativa ili skraćeno NADA”, rekao je Jovanović.

“Udružili smo se oko istih ciljeva i programa i tražimo podršku građana za njih”, naveo je Jovanović. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Selaković: Uzajamno prijateljstvo i razumevanje Srbije i Maroka

Read Next

Konsultacije o promeni Ustava u oblasti pravosuđa