Pogledajte zašto je dijeta ruskih astronauta trenutno najpopularnija

Topi kilograme neverovatnom brzinom, ubrzava metabolizam, reguliše rad creva… Ova dijeta je sve popularnija ovih dana, a njeni tvorci tvrde da je moguće skinuti i do 20 kilograma.

S obzirom da je vrlo restriktivna, ne preporučuje se da se drži duže od 20 dana u kontinuitetu, kao ni više od jednom godišnje. Spada u niskokaloričnu dijetu, ugljeni hidrati su potpuno izbačeni iz ishrane, a jelovnik je isti svakog dana.

Sam naziv ovog režima ishrane nema nikakve veze sa jelovnikom koji koriste astronauti, već je analogija sa spartanskim treningom na koji su ovi ljudi bili prinuđeni pre nego što su se vinuli u orbitu.

Dijeta ruskih astronauta kombinuje dva principa – naglo smanjenje dnevnog unosa kalorija i većinski proteinsku ishranu sa minimalnim unosom ugljenih hidrata.Budući da je reč o minimalnom unosu kalorija, uz ovaj režim se ne preporučuje fizička aktivnost.

Tokom čitavog perioda dijete zabranjeni su šećer, so, začini, hleb i peciva.

Slični tekstovi

Ovako izgleda jelovnik:

Doručak: 1 čaša kefira ili šolja kafe (bez šećera, mleka i drugih dodataka), kuvano jaje (može i pečeno na teflonu ali bez masti)

Ručak: kuvana piletina bez kože i masnoća (ne više od 1/2 pilećih grudi srednje veličine), 500 ml bistre pileće čorbe, 1 čaša kefira ili crne kafe bez šećera

Užina: 1 čaša kefira ili šolja crne kafe bez dodataka

Večera: 1 čaša kefira ili 200 g nemasnog svežeg sira bez dodataka.

Napomena: Ovaj režim nije pogodan za trudnice, dojilje, osobe koje pate od bolesti bubrega, srca, gastrointestinalnog trakta. Savjet je i da se prije nego što započnete dijetu konsultujete se sa svojim ljekarom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Preuzeto sa: https://www.krstarica.com/feed/

Admin

Read Previous

Dugovečni mali psi: Koje rase najduže žive?

Read Next

Verujete li vi u njih? Najčešći mitovi o ljubavnim vezama