Pogačar: Frilenseri bez dogovora sa Vladom Srbije

Miran Pogačar je za Tanjug rekao da su o najnovijem predlogu Vlade Srbije predstavnici Udruženja danas razgovarali sa premijerkom Anom Brnabić, direktorkom Poreske uprave Draganom Marković i predstavnicima Ministarstva finansija.

“Na sastanku smo razgovarali o predlogu Vlade Srbije koji smo dobili juče. Taj predlog nije ni približno onome što smo zahtevali, a to je da se od oktobra 2020. krene sa naplatom poreza”, kaže Pogačar.

Naveo je da Vlada smatra da je njen predlog iskorak, ali da su u Udruženju aposlutno uvereni da to nije nikakvo rešenje problema.

Pogačar je rekao da frilenseri ne odustaju od svog zahteva i najavio protest za 24. april.

Kako je ranije rečeno za Tanjug u Ministarstvu finansija, Vlada je frilenserima predstavila novu ponudu na osnovu koje će oko 80 odsto njih biti oslobođeno plaćanja poreza i doprinosa koji nisu regulisali u prethodnih pet godina.

Takođe, taj predlog predviđa i da država preostalim frilenserima otpiše sve kamate i da ponudi reprogram u trajanju od 10 godina.

Poreska uprava je u oktobru prošle godine pozvala radnike na internetu da sami obračunaju svoja dugovanja tokom prethodnih pet godina ukoliko nisu redovno izmirivali svoje zakonske obaveze prema državi, zbog čega su frilenseri negodovali u više navrata u prethodnom periodu.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Stižu rešenja o porezu na imovinu, uglavnom sa višim iznosom

Read Next

OVE DVE NAMIRNICE ŠTITNA ŽLEZDA NIKAKO NE VOLI!