Podeljeno više od 100.000 vaučera – u fokusu aktivan odmor i “spore avanture”

Do sada je podeljeno više od 100 hiljada vaučera. Mnogima je Srbija bila prošle godine jedini mogući izbor, a verovatno će tako biti i ove godine. Od planine, preko jezera, do banjskog turizma, mnogo toga je na raspolaganju.

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović rekla je u Beogradskoj hronici da svi imaju različite navike i potrebe, ali da Srbija može da ih zadovolji.

“Naš glavni fokus je aktivan odmor, odnosno odmor u prirodi”, istakla je Labovićeva.

Navela je da je to odmor koji je sve popularniji u Srbiji i svetu. “Epidemija nas je dodatno stimulisala da više vremena provodimo u prirodi”, primetila je Labovićeva.

U tom pogledu preporučuje neki od planinskih centara, koji omogućuju pllanirenje, vožnju mauntin bajkova, ali i reke i jezera, gde je moguća vožnja kanua. Dodaje da ne treba zaboraviti ni banje.

I ove godine, kao i prošle, promotivna kampanja je usmerena na manje poznate destinacije.

“Odlučili smo da posebnu pažnju posvetimo nacionalnim parkovima, kao i raznim itinererima, odnosno odmoru u jednom mestu koji omogućuje obilazak mesta u krugu od pedesetak kilometara. Upravo su to ‘spore avanture’ “, napominje Labovićeva.

Kaže da su ljudi veoma zainteresovani za vaučere, a najavila je da će se uskoro deliti još 20.000.

“Srbija je destinacija koja ima da ponudi svakome ponešto, od privatnog smeštaja, do hotela najviše kategorije”, ističe Labovićeva.

Direktorka TOS-a je navela i rezultate istraživanja, prema kojem je 74 odsto ispitanih turista bilo zadovoljno, 20 odsto srednje zadovoljno, a ostatak od nekoliko procenata nezadovoljan. “Žalili su se na gužve najčešće”, navodi Labovićeva.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Setva kasni, ali domaćini se nadaju berićetnoj godini

Read Next

TIBETANSKI MONASI VERUJU DA OVO PODMLAĐUJE TELO IZNUTRA: 30 minuta posle doručka, oni popiju OVO!