Počinje isplata finansijske pomoći za građane KiM

Premijerka Ana Brnabić je za TV Pink precizirala da je reč o 100 evra namenjenih svim Srbima koji žive na teritoriji KiM i 200 evra koje će dobiti nezaposleni. Naglasila je da je cilj da se podrže Srbi na KiM.

Ministar finansija Siniša Mali navodi da je za ovu meru iz budžeta opredeljeno oko 1,5 milijardi dinara.

Napomenuo je da je ova mera pomoći, koja se sprovodi u okviru trećeg paketa podrške privredi i građanima za ublažavanje posledica pandemije koronavirusa, doneta na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića.

Ministar je naveo primer da će, zahvaljujući ovom vidu podrške, petočlana porodica dobiti minimum 500 evra pomoći od države, a ako je neki njen član nezaposlen i više, što nisu zanemarljivi iznosi.

“Podsetiću vas i da su svi naši građani na Kosovu i Metohiji koji imaju važeću ličnu kartu, mogli da se prijave i za 30 plus 30 evra novčane pomoći, a da od 1. juna mogu da se prijave i za 3.000 dinara, koliko će dobiti svi koji do 31. maja budu vakcinisani bar jednom dozom bilo koje od dostupnih vakcina”, dodao je Mali.

Siniša Mali je istakao da su našim građanima na Kosovu i Metohiji potrebni kontinuirana pomoć i podrška i da je cilj Vlade Srbije poboljšanje kvaliteta njihovog života i otvaranje novih radnih mesta, kako bi naši ljudi ostali na svojim vekovnim ognjištima. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/13/ekonomija.html

Admin

Read Previous

Muka manje za Novaka, Ju-Es open bez linijskih sudija

Read Next

MMF: Novi aranžman sa Srbijom u junu, revidirana procena rasta BDP-a