Planiranje putovanja – Sajtovi koji će vam pomoći da ove godine sigurno isplanirate putovanje – Travel Magazine

Većina ljudi nije uspela da otputuje bilo gde više od godinu dana. Tome je najviše doprinela pandemija koronavirusa koja je uslovila konstantna međunarodna ograničenja, te stalni rizik od novih varijanti COVID-a.

Vakcinacija je kod mnogih pokrenula optimistične želje za putovanjem, nakon što je svet postepeno počeo da postaje sigurnije mesto za život. Međutim, nikada nije bilo važnije biti spreman i unapred proći sve korake, te smo se potrudili da pronađemo najbolje web stranice i resurse koji će vam pomoći da isplanirate putovanje koje vredi čekati.

Gde da proverite ograničenja putovanja prema krajnjoj destinaciji?

Želite da saznate koja ograničenja postoje u zemlji koja je vaša krajnja destinacija? To nekad može da znači kao da ste “upali” na minsko polje, ali to ne mora da bude tako. Možete da posetite stranicu našeg Ministarstva spoljnih poslova pod nazivom Putovanje u inostranstvo, koja se redovno ažurira ili da pogledate stranicu Euronews-a koja se takođe redovno ažurira sa novim podacima.

Cloees aplikacija

PROČITAJTE I…

Sajt Get Your Guide isto ima posebnu stranicu koja se ažurira iz časa u čas te daje ukupna, delimična ili nulta ograničenja putovanja. Stranica sadrži jasne smernice za svako mesto, uključujući uputstva za putovanja u i iz svake države, putovanja unutar te zemlje, eventualna zatvaranja grada, karantin i šta učiniti ako putujete u grupi.
Tu je i vrlo dobra mapa Međunarodnog udruženja za vazdušni prevoz (IATA) koja na vrlo ilustrativan način pokazuje trenutne putničke propise u celom svetu.

Unlocked Travel je sjajna nova veb stranica za putovanja koja putnicima omogućava da brzo pronađu najnovije informacije o ograničenjima putovanja iz i u bilo koju zemlju na svetu. Korisnici mogu da provere da li je dozvoljeno putovanje između bilo koje dve globalne lokacije, saznaju ograničenja u okviru izabranog odredišta, uključujući zahteve za karantin, kao i da li su javni prevoz, restorani i barovi otvoreni.

Kako bukirati prevoz?

Za one koji žele da putuju avionom, ExpertFlyer sada nudi petodnevno besplatno probno korišćenje njihove premium usluge koja pronalazi najbolje popuste, proveravajući podatke stotina avio-kompanija.

Međunarodno udruženje vazdušnog transporta (IATA) trenutno testira travel pass sa nekoliko vodećih avio-kompanija, kako bi pojednostavili avio-putovanja.

Skytrax 5 zvezdica

PROČITAJTE I…

Gde odsesti

Privatne kuće za iznajmljivanje su odličan način da isplanirate putovanje i promenite svoj ambijent. Ovakvi smeštaji mogu da prime veće grupe od hotela, a vi možete da odlučite kako ćete i pod kojim uslovima da podelite troškove sa ostatkom ekipe.
“Airbnb” i “Booking” su uvek dobre opcije, ali pripremite se za malo veće cene od uobičajenih nakon pandemije, koje se tu da bi nadoknadile stanodavcima izgubljeno vreme.

Ukoliko želite da uštedite, a pronađete dobar smeštaj, mi vam predlažemo da pogledate Plum Guide kako biste pronašli najbolje kuće za iznajmljivanje u Evropi. Prvobitno zamišljena za smeštaj u Londonu, web lokacija ima rastući portfolio neverovatnih destinacija po različitim cenama.

Oni lično kontrolišu svakog podnosioca zahteva, kako bi garantovali maksimalni kvalitet i ponose se time što su unapred upoznati sa prednostima i nedostacima svake lokacije. Od prelepih pariskih stanova sa drvenim gredama, do smelih i modernih prostora u središtu Madrida, bićete razmaženi izborom…

Ostale zanimljivosti pročitajte ovde.

Podelite ovaj članak…

0Shares

Preuzeto sa: https://www.travelmagazine.rs/feed/

Admin

Read Previous

Fejsbuk suspenduje naloge Donalda Trampa na dve godine

Read Next

Lilard: Mislim da je Nikola Jokić MVP