Petrović i Krunićeva nastavljaju borbu za Rolan Garos, Olga bez glavnog žreba

Danilo Petrović i Aleksadra Krunić imaju još dve prepreke do plasmana u glavni žreb Rolan Garosa, dok je Olga Danilović ovim porazom završila učešće u kvalifikacijama.

Petrović je uspeo da nakon izgubljenog prvog seta preokrene rezultat dobije naredna dva i savlada Amerikanca Krugera.

U prvom setu vodila se velika borba. U prvom i trećem gemu naš teniser je propustio po tri brejk lopte. U šestom protivnik koristi svoju šansu i oduzima servis našem teniseru. To mu je bilo dovoljno da osvoji prvi set.

Mnogo bolja igra našeg tenisera u nastavku. U drugom setu nije dozvolio protivniku da osvoji brejk priliku, a svoju drugu šansu u osmom gemu je realizovao, a potom na svoj servis stavio tačku na drugi set 6:3.

U odlučujućem setu Petrović je lako slomio otpor protivnika, na samom startu je stigao do brejka, a u sedmom gemu je ponovo oduzeo servis protivniku, a potom na svoj servis rešio set i meč u svoju korist.

Naredni rival našeg tenisera je Nemac Oskar Ote.

Aleksandra Krunić je uspela da se domogne narednog kola kvalifikacija pobedivši Ruskinju Liudmilu Samsonovu sa 2:1 (3:6, 6:2, 6:2).

Revija brejkova u prvom setu, ipak Ruskinja je uspela da napravi jedan više i osvoji set sa 6:3.

Slično je bilo i u drugom setu. U prva četiri gema teniserke nisu uspele da sačuvaju svoj servis. Potom je naša teniserka do kraja seta dobro servirala, a pritom je još dva puta oduzela servis protivnici i tako dobila drugi set sa 6:2.

Odlučujući set doneo je još bolju igru naše teniserke. Iako je na startu seta izgubila svoj servis, do kraje je dobro servirala i sačuvala svoje gemove. Pritom je napravila tri brejka i rešila meč u svoju korist – 6:2 u trećem setu.

Naredni rival naše teniserke je Rumnka Elena Gabrijela Ruse. 

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/sport/sr/rss.html

Admin

Read Previous

Evropsko prvenstvo u fudbalu sa navijačima na tribinama

Read Next

Srbija osvojila bronzu u ekipnom nadmetanju dama pištoljem