Petković: Novi pritisak na Dragicu Gašić u Đakovici, sprečena da zameni stara vrata

Petar Petković u saopštenju je naveo da iako su odmah obezbedili nova blindira vrata za stan Dragice Gašić, lokalna policija nije dozvolila da joj se dotrajala i ulupana ulazna vrata zamene, već su joj tražili dozvolu opštine za montažu. 

Nakon što je ona popunila zahtev u opštini, naveo je Petković, lokalni inspektori rada su potom došli i zaplenili Dragičina nova vrata.

“Sada traže da se pre montaže vrata, opštini dostave dokazi o nekakvom atestu kao i dokazi proizvođa o uplaćenim porezima, uz brojna druga dokumenta”, naveo je Petković u pisanoj izjavi.

Istakao je da je ovo nezapamćeni skandal i direktna tortura, kao i nova, najotvorenija vrsta pritiska da se Dragica otera sa svog kućnog praga, jer je, naveo je, svima i u Prištini i u Đakovici dobro poznato da je Dragičina namera bila da zameni stara vrata kako bi se osećala sigurnije.

“O kakvom mi povratku i suživotu možemo uopšte i da razgovaramo, kada Priština ne dozvoljava ni bazične uslove za život našim povratnicima i obračunava se s vratima?”, upitao je Petković.

Kancelarija za KiM je saopštila da će svim raspoloživim kanalima nastaviti da insistira da se prekinu pritisci i napadi na nju i da joj se garantuje bezbednost i normalan život.

Preuzeto sa: http://www.rts.rs/page/stories/sr/rss/9/politika.html

Admin

Read Previous

Skinuta zastava SPC i polomljen jarbol na manastiru Gračanica

Read Next

Vučić: Veoma dobar razgovor sa Merkelovom, bilateralni odnosi u usponu